Rits: "Ik voel mij een echte Beerschot-speler"

Jelle Vereecke
| 79 reacties
Rits: "Ik voel mij een echte Beerschot-speler"
Foto: © SC

Germinal Beerschot wil er nog wat van maken in play-off II. De zege tegen Zulte Waregem moet de supporters alleszins hoop geven. Enkele jongeren staken hun neus aan het venster.

Mats Rits was één van die jonge spelers die de Ratten op sleeptouw namen. "Ik speelde op mijn favoriete nummer 10-positie", zegt Rits in HLN. "Maar een echte 'tien' zoals Dennis Bergkamp vroeger bestaat niet meer. Een 'tien' moet nu even hard werken voor de ploeg."

"Mijn taak was infiltreren en af en toe een doorsteekpass geven om iemand voor de goal te zetten. Ik denk wel dat dat gelukt is", aldus de 17-jarige middenvelder. Met Guillaume François (20) klikte het ook. "François kan op snelheid iemand passeren op de flank, en ik kan doorsteken naar hem. Er zijn goeie automatismen tussen ons."

Einde contract

Het contract van Mats Rits loopt op het einde van het seizoen af. Het contract werd tot op heden nog niet verlengd, maar Germinal Beerschot lijkt hem nu toch vol zijn kans te geven. "Het financiële primeert nu niet, maar het sportieve. Natuurlijk is het fijn als ik een speelkans krijg. Ik zit hier goed. Ik voel me een echte Beerschot-speler."

Dankzij de 2-0-overwinning kan iedereen op en rond het Kiel eindelijk nog eens (voorzichtig) dromen. "Waarom zouden we play-off II niet kunnen winnen?", vraagt Rits zich luidop af. "Een Europees ticket zou nog iets kunnen goedmaken voor onze fans."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties