Defour: "We konden de rust goed gebruiken"

Defour: "We konden de rust goed gebruiken"
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Steven Defour is een bijtertje of hij nu op of naast het veld staat. Zondag coachte hij vanaf de bank mee om zijn vervanger Pape Camara de juiste richting op te sturen.

"Vermits Camara op mijn positie speelde, hield ik hem constant in de gaten", aldus Defour in HLN. "Ik zag De Sutter in zijn zone steeds meer vrijheid krijgen om de bal aan te nemen en het spel te verleggen. Daar had ik het over met Dominique en Sergio. Het was hen ook niet ontgaan, maar zij keken verder dan enkel maar naar Camara."

Blijkbaar wisten Defour en Witsel al vroeger dat ze niet gingen spelen. "Dat was inderdaad zo. De coach heeft ons zondagmorgen, na het ontbijt, apart genomen. We waren met zes: Tchite, Leye, Carcela, Mangala, Witsel en ik. Hij legde ons uit wat hij zinnens was te doen en waarom. We hadden wel goesting om te spelen, maar zijn redenering klopte."

"Door onze matchen met de nationale ploeg zouden Axel en ik tegen Anderlecht op hooguit tachtig procent van onze mogelijkheden hebben gespeeld. Trek daar na de match nog eens twintig procent af en je komt al bijna op halve kracht. Ook de andere vier konden de bijkomende rust goed gebruiken. De bedoeling was dat Axel en ik indien nodig zouden invallen, maar dat hoefde niet. Wie speelde, heeft dat uitstekend gedaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties