De Beule: "Ik kijk uit naar mijn debuut voor Roda JC"

De Beule: "Ik kijk uit naar mijn debuut voor Roda JC"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Davy De Beule speelt momenteel zijn laatste wedstrijden voor KV Kortrijk. Vanaf volgend seizoen speelt de middenvelder voor Roda JC.

"Het Nederlandse voetbal staat verder dan het Belgische en voor mij is het een enorme uitdaging om hier te mogen spelen", vertelt Davy De Beule op het virtueel huis van Roda JC. "Ik kan niet wachten om in dit prachtige stadion mijn debuut in de Nederlandse competitie te maken. Ik hoop dat de club Europees voetbal haalt, want dat zou natuurlijk fantastisch zijn om mee te mogen maken."

In oktober vorig jaar hoorde De Beule voor de eerste keer van de interesse van de ploeg uit Kerkrade en in januari sprak hij voor de eerste keer met de club: "Ik was er snel uit met Roda JC en lang hoefde ik niet over deze club na te denken. Ik heb al een aantal wedstrijden gezien en de sfeer in het stadion alleen al is fantastisch. Ook het voetbal kan me wel bekoren, ik zag aanvallend spel."

De middenvelder kent Roda-trainer Harm Van Veldhoven ook van zijn periode in België: "Ik heb een goed gesprek gehad met meneer van Veldhoven. Mijn voorkeur gaat uit naar een positie als aanvallende middenvelder. Zo heb ik de meeste wedstrijden gespeeld en daar liggen ook mijn voornaamste kwaliteiten."

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties