Jacobs: "Lukaku heeft belangrijke stap vooruit gezet"

Jelle Vereecke
| 52 reacties
Jacobs: "Lukaku heeft belangrijke stap vooruit gezet"
Foto: © SC

Romelu Lukaku zit in een mindere periode. De jonge spits van Anderlecht vindt nog maar moeilijk de weg naar de netten. Zijn trainer Ariël Jacobs vindt echter dat Lukaku er een goed seizoen op zitten heeft.

En misschien is er ook geen reden tot paniek. Lukaku scoorde dit seizoen immers twaalf keer in de reguliere competitie, dat zijn amper drie goals minder dan vorig seizoen. Bovendien waren het stuk voor stuk belangrijke treffers: altijd de eerste of de tweede van de wedstrijd, of het doelpunt dat Anderlecht de zege bezorgde of het vanuit een achterstand aan een gelijkspel hielp.

"Die vaststelling klopt helemaal", zegt Ariël Jacobs in HLN. "Voor het seizoen heb ik gezegd dat Romelu's seizoen geslaagd zou zijn als hij meer en langer op het trainingsveld zou verschijnen, ook al ging dat ten koste van enkele doelpunten. Hij heeft meer getraind en heeft belangrijke doelpunten gemaakt. Dat wil dus zeggen dat hij een belangrijke stap vooruit heeft gezet."

De techniek van Lukaku moet wel dringend verbeteren. "Deze week hebben we twee keer een halfuur individueel met hem getraind op techniek en afwerken op techniek. Héél eenvoudige dingen, maar waarvan je moet vaststellen dat hij ze niet beheerst."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties