"Na een jaar slappe koffie nu de wedergeboorte van Standard"

Fabian Morren
| 14 reacties
"Na een jaar slappe koffie nu de wedergeboorte van Standard"
Foto: © SC

Standard zit in de bekerfinale en maakt weer volop kans op de titel. "Dit was de mooiste week sinds ik bij Standard ben", vertelt Pocognoli na de zeges tegen Anderlecht, Gent en Genk.

Pocognoli beleefde het mooiste moment op Anderlecht. "Het pokerspel van de coach, de teamgeest op het veld, de beleving van de bank, de vreugde achteraf: alles aan die overwinning was speciaal", vertelt de verdediger in HLN.

"We zijn fier en vol zelfvertrouwen teruggekomen uit Brussel en we hebben er ons aan opgetrokken om door te gaan tegen Gent - de belangrijkste match van de drie vermits het alles of niets was voor de beker - en tegen Genk. Wat een emotioneel slot! Ik heb spelers van Genk zondagavond horen verklaren dat de druk die we, met de steun van ons publiek, tijdens de laatste tien minuten uitoefenden, onweerstaanbaar groot was."

Ook de prestaties van Pocognoli gaan eindelijk in stijgende lijn. "Ik riskeer in herhaling te vallen als ik zeg dat de context niet ideaal was toen ik hier vorige winter arriveerde. Enkel in de Europa League was iedereen bij de zaak. Bij AZ kon ik mij aanvallend uitleven. Bij Standard was dat niet het geval (kon moeilijk met Jovanovic als partner op de linkerflank, red.). De knop omdraaien viel niet mee", doet hij zijn verhaal.

"Nu profiteer ik van de positieve spiraal waarin de ploeg zich bevindt en van de aanwezigheid van Van Damme in mijn buurt. We voelen mekaar goed aan. Het feit dat ik ervaring heb als links-midden en hij als linksachter is daar zeker niet vreemd aan."

Aan de titel denkt Pocognoli nog niet. "Ik vind het nog veel te vroeg om over de titel te praten. We zijn aan de play-offs begonnen als outsider en het is niet omdat we onze eerste twee wedstrijden hebben gewonnen dat we niet langer outsider zijn. Ik houd het voorlopig bij de vaststelling dat er iets positiefs aan het groeien is. Een sportieve wedergeboorte na meer dan een jaar slappe koffie, de Europese campagne van vorig seizoen uitgezonderd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties