Nadson of Vanden Borre op Genks middenveld?

Jelle Vereecke
| 37 reacties
Nadson of Vanden Borre op Genks middenveld?
Foto: © SC

Genk-trainer Frank Vercauteren moet puzzelen. De vraag is wie hij op de plaats van David Hubert moet zetten, die out is voor de rest van het seizoen.

Hubert liep tegen Standard een drievoudige jukbeenbreuk op en zal dit seizoen niet meer in actie komen. De middenvelder is een belangrijke schakel in de ploeg van Vercauteren. Hubert zorgt immers niet alleen voor het evenwicht tussen aanval en verdediging, hij is ook het verlengstuk van zijn trainer op het veld.

Vercauteren heeft twee opties. Op Anderlecht speelde Nadson in de plaats van Hubert toen die geblesseerd uitviel. De Braziliaan speelt echter nog maar net bij de club en praat maar een mondje Engels, waardoor hij zijn ploegmaats niet zal kunnen sturen zoals Hubert.

Anthony Vanden Borre is de andere, meer offensieve optie. Meteen ook de reden waarom Vercauteren twijfelt om de talentvolle Belg op te stellen op die positie. Met Vanden Borre op het middenveld wordt Töszer bovendien gedwongen om wat meer naar achteren te spelen, waar hij veel van zijn kwaliteiten verliest. Het wordt dus een moeilijke evenwichtsoefening voor Frank Vercauteren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties