De betrouwbaarheidsfactor

De betrouwbaarheidsfactor
Foto: © SC

In een poging om het plusjes- en minnetjessysteem bij reacties te verbeteren introduceren we vandaag de betrouwbaarheidsfactor. Dit moet ons ook in staat stellen om sneller ongepaste berichten aan te pakken.

De betrouwbaarheidsfactor (dat een getal van 0 tem 5 voorstelt) houdt rekening met:

  • Het aantal gekregen kaarten
  • Het al dan niet correct doorgeven van fouten in nieuwsberichten (via de link onder het nieuwsbericht)
  • Het al dan niet correct doorgeven van ongepaste reacties
  • Het aantal personen die de gebruiker in kwestie genegeerd hebben
  • Het aantal gekregen plusjes en minnetjes voor jouw reacties (zij het in mindere mate)
  • Het aantal reeds geposte berichten

Jouw betrouwbaarheidsfactor kun je vinden onder 'Mijn account' of 'Ledencentrum'.

Hoe hoger jouw betrouwbaarheidsfactor, hoe zwaarder jouw stem doorweegt. Iemand met een betrouwbaarheidsfactor van 4 zal bij het geven van plusjes en minnetjes ook 4 keer meer doorwegen. Hetzelfde voor het rapporteren van ongepaste reacties.

Langs de andere kant zullen gebruikers met een lage betrouwbaarheidsfactor (lees: 0) niet meer in staat zijn om plusjes en minnetjes uit te delen. Zo hopen we de kinderachtige toestanden waarbij gebruikers willekeurig plusjes en minnetjes uitdelen aan medefans of rivalen te bannen. Het systeem van plusjes en minnetjes is er om de kwaliteit van reacties te beoordelen. Niet om medegebruikers met een andere mening te straffen!

Opmerking: we zijn er ons van bewust dat deze methode nog niet optimaal en voor verbetering vatbaar is. We zijn dus zeker benieuwd naar jullie bevindingen en ideeën.

Update 20/04 (16u30): Vanaf nu kun je nog maximaal 3 plusjes/minnetjes geven, ook al heb je een factor van 5. De betrouwbaarheidsfactor hangt nu ook af van het aantal reeds geposte berichten. Dit zou voor een betere verdeling moeten zorgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties