Iakovenko: "Wil nog niet spreken over volgend jaar"

Steurbaut Kersten
| 3 reacties
Iakovenko: "Wil nog niet spreken over volgend jaar"
Foto: © SC

Sasha Iakovenko kende een moeilijke seizoensstart, maar komt stilaan terug aan de oppervlakte. De Oekraïener weet echter nog niet waar zijn toekomst ligt.

Iakovenko opende tegen Germinal Beerschot al na zes minuten de score, zijn vierde treffer van het seizoen. “De tweede helft van het seizoen speelde ik bijna iedere wedstrijd goed”, reageert de Oekraïener. “Ik heb ondertussen toch al dertien assists en vier doelpunten. Dat is toch niet slecht.”

“Dat ik vorig jaar meer doelpunten maakte, heeft vooral met geluk te maken. Toen week er regelmatig een schot af op een tegenstander en verdween de bal in doel, dat geluk heb ik dit jaar niet gehad. Maar ik hoop er de komende weken toch nog een paar bij te doen.”

Na het seizoen keert Iakovenko terug naar Anderlecht, waar hij nog een contract voor twee seizoenen heeft. Met zijn toekomst is de aanvaller echter nog niet bezig. “Ik wil nog niet spreken over volgend jaar. Het hangt niet alleen van mij af. Of ik opnieuw naar Westerlo kom? Geen idee.”

“Maar laten we eerst dit seizoen afwerken. Ik zou ook graag play-off 2 winnen. We hebben het nu in eigen handen en willen het dan ook afmaken. De beker? Daar denk ik nu nog niet aan.”

Iakovenko had wel wat last met de zomerse temperaturen. “Het was moeilijk om te ademen. We zijn dat weer ook niet gewoon. Meestal regent het hier.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties