Rechter geeft AA Gent gelijk: Coulibaly kan spelen

Fabian Morren
| 327 reacties
Rechter geeft AA Gent gelijk: Coulibaly kan spelen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De rechter heeft AA Gent gelijk gegeven in de zaak rond Elimane Coulibaly. De klacht van de bond kwam te laat. De aanvaller mag gewoon spelen in de play-offs en hoeft dus geen vier duels schorsing uit te zitten.

"Ik kan die uitspraak enkel maar beamen", reageert Gent-manager Michel Louwagie tegenover de VRT. "Wij hebben altijd gezegd dat we nooit naar de rechter zouden stappen,  maar nu werden wij verplicht. Wij zijn professionals en willen ook beoordeeld worden door professionals."

Opmerkelijk is wel dat AA Gent zondigt tegen het voornemen van Ivan De Witte. De voorzitter van de Pro League wil juridische procedures in het voetbal een halt toeroepen, maar zelf trekt hij zich daar dus weinig van aan. De Buffalo's kozen er immers voor om de schorsing van hun spits via de rechter ongedaan te maken.

Gent ging niet akkoord met de uitspraak van het Beroepscomité. In plaats van vijf kreeg Coulibaly vier schorsingsdagen. De aanvaller kreeg die schorsing nadat hij een trap uitdeelde aan Carl Hoefkens.

Coulibaly kan vrijdag tegen Standard dus gewoon aantreden. Ook in de andere duels kan Gent gewoon rekenen op de sterke aanvaller.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties