Interview Simaeys: "Een prijs pakken is geen obsessie"

Bart De Wilde
| 32 reacties
Simaeys: "Een prijs pakken is geen obsessie"
Foto: © SC

Jeroen Simaeys speelt de laatste tijd voor de verdediging bij Club Brugge. Momenteel vindt hij dat ook het leukste: “Ik voel mij heel goed op deze positie.”

"We hebben nu zes wedstrijden gespeeld waarvan we één wedstrijd verloren hebben. Daar hadden we voor de play-offs meteen voor getekend. Het is natuurlijk wel jammer dat we ook maar één keer wonnen en vier keer gelijk speelden”, verklaart Jeroen Simaeys aan Voetbalkrant.com

De eerste helft tijdens de wedstrijd op Anderlecht was niet goed van Blauw-Zwart: “Ja, het was een slechte eerste helft, maar we speelden ook op Anderlecht. Zij zijn de regerende kampioen. De tweede helft hebben we dat kunnen herstellen en een punt op Anderlecht is niet zo slecht.”

Details
“Elke wedstrijd van ons in play-off I is bepaald door details”, verklaart Simaeys. “Thuis tegen Lokeren moesten we eigenlijk winnen. De enige wedstrijd die we verloren hebben (op Genk) had in mijn ogen ook helemaal anders kunnen lopen. Ik was er dan zelf iets meer bij betrokken met die betwiste penaltyfase. Dat zijn van die wedstrijden waarin alles anders had kunnen lopen.”

“We moeten gewoon proberen om elke wedstrijd te winnen” gaat de ex-speler van Sint-Truiden verder. “Dat is goed voor die vierde plaats vast te houden, een langere vakantie te hebben en te naderen op de top drie. Ik vind niet dat wij in één match zwaar teleurgesteld hebben, elke wedstrijd werd bepaald door details en daarvan hebben we niet kunnen profiteren. Ik denk maar aan mijn afgekeurd doelpunt tegen Anderlecht.”

 "We scoren niet meer zo gemakkelijk”
Blauw-zwart scoort ook niet meer zo vlot: “Na nieuwjaar scoorden we veel gemakkelijker, nu moeten we meer moeite doen om een doelpunt te maken. Tegen Gent mogen we het grootste deel van de wedstrijd met een man meer spelen en scoren we uiteindelijk één keer. Tegen Lokeren en Anderlecht scoren we niet. Het is inderdaad zo dat de periode van makkelijk doelpunten maken achter de rug is.”

“Dat heeft misschien wel met vertrouwen of vorm te maken”, besluit Simaeys. “Er zijn periodes geweest dat Ivan Perisic nog maar naar de bal moest kijken of hij lag in de netten. Toen Joseph Akpala in de ploeg kwam, scoorde hij ook vijf of zes doelpunten op rij. Dat is nu al even geleden.”

Standard
“Standard heeft een heel moeilijke reguliere competitie achter de rug”, zegt de Brugge-middenvelder over de tegenstander van volgend weekend. “Maar nu blijken alle puzzelstukken in elkaar te vallen. Wij zijn de enige ploeg in play-off I die al punten heeft gepakt tegen hen. Als je naar de ploeg kijkt, dan weet je dat ze een sterk elftal hebben en nu blijkt dat ze elkaar ook gevonden hebben op het veld. Het zal een heel moeilijke match worden.”

“We kunnen misschien profiteren van het enthousiasme van Standard”
“De ploeg heeft heel veel kwaliteit. Vooraan speelt Mbaye Leye of Aloys Nong samen met Mohammed Tchité en de namen op het middenveld spreken voor zich”, overloopt Simaeys de ploeg.

“Standard zal heel gebrand zijn op een overwinning en geruggesteund door hun resultaten. Een zestien op achtien is iets waarmee je kunt uitpakken. Het is een enthousiaste ploeg en dat zal door de omstandigheden alleen maar verergeren. Misschien ligt daar ook wel een opening voor ons. We kunnen misschien profiteren van hun enthousiasme.”

De Rouches spelen thuis en de sfeer in het stadion is bekend: “De spelers van Standard hebben nu het publiek achter hen. Daar kunnen ze extra kracht uitputten. Maar dat is het thuisvoordeel waarvan wij soms ook kunnen profiteren.”

Prijzen
Jeroen Simaeys is bezig aan zijn vierde seizoen bij Club Brugge, maar heeft nog geen prijzen gepakt. Ook dit seizoen zal dat zeer moeilijk zijn: “Ik zou dat graag anders zien en Brugge wil dat duidelijk ook anders. Een prijs pakken is geen obsessie, maar soms denk je daar wel aan natuurlijk.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties