"We kunnen met Standard dit seizoen iets moois verwezenlijken"

Fabian Morren
| 8 reacties
"We kunnen met Standard dit seizoen iets moois verwezenlijken"
Foto: © SC

Standard presteert uitermate sterk en maakt nog volop kans op de titel, zeker na de nederlaag van Racing Genk dinsdag. "Dit is de beloning voor acht maanden keihard werken", weet assistent-coach Sergio Conceiçao.

"Op Cyriac na is de ziekenboeg leeg. In de basis, op de bank of naast de wedstrijdkern: iedereen voelt zich nauw betrokken, iedereen brandt van verlangen om er het beste van te maken", aldus Conceiçao.

Over zijn eigen toekomst blijft de Portugees vaag. "We kunnen dit seizoen met z'n allen iets moois verwezenlijken. Dat is veel belangrijker dan mijn eigen persoon. Als speler ben ik er niet in geslaagd om een prijs te pakken met Standard. We werden vicekampioen en verloren een bekerfinale tegen Club Brugge", weet Conceiçao.

"Ik hoop dat het als T2 wel lukt, maar ik wens niet op de gebeurtenissen vooruit te lopen. Uit bijgeloof? Iedereen is op een of andere manier bijgelovig. Ik dus ook. Maar het is niet daarom dat ik het niet wil hebben over bekerwinst of landstitel. De realiteit is dat we nog geen prijs in de hand hebben."

Straks is er de verplaatsing naar Lokeren. Conceiçao vindt niet dat de wedstrijd zich als een valsstrik aankondigt, omdat Lokeren niets meer te verliezen heeft. "Zij zijn bevrijd omdat ze nog niet gewonnen hebben... en wij zijn bevrijd omdat we nog niet verloren hebben. We zijn inmiddels sterk genoeg geworden om altijd van onze eigen filosofie uit te gaan. De tegenstander past zich aan en het zijn niet de kleinere clubs. Dat is een belangrijke vaststelling."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties