Iachtchouk: "Ik kon 's nachts niet slapen"

Iachtchouk: "Ik kon 's nachts niet slapen"
Foto: © SC

Oleg Iachtchouk was dit seizoen minder aanwezig bij Cercle Brugge. De 33-jarige aanvaller heeft echter een excuus. Voor Nieuwjaar moest zijn dochter een hartoperatie ondergaan. “Ik heb heel diep gezeten.”

Lauryn, de 7-jarige dochter van Iachtchouk, viel al anderhalf jaar af en toe flauw, maar de dokters vonden geen oorzaak.

“Haar hartslag ging opeens pijlsnel naar beneden”, zegt de Cercle-speler in HLN. “. De specialist zei overigens dat het pas de tweede keer in 25 jaar was dat hij zo'n probleem tegenkwam bij iemand die zo jong was . Er was maar één oplossing: een pacemaker. Ze moest onder het mes. Het was een heel moeilijke periode voor ons gezin.”

De operatie was uiteindelijk een opluchting voor Iachtchouk. “Die onzekerheid in het jaar ervoor was echt de hel. Soms viel Lauryn 's morgens flauw, soms 's avonds. Soms een week of zelfs een maand niet, dan weer twee dagen na elkaar. Het grote probleem was dat het ook 's nachts gebeurde. Ik kon niet meer slapen. Ieder moment vrees je dat er iets ergs kan gebeuren.”

Fysiek liet het ook sporen na bij de voetballer Iachtchouk. Al hielden De Boeck en Peeters er wel rekening mee. "Soms mocht ik na een slapeloze nacht wegblijven van training. Bob heeft me zelfs één keer verplicht om een paar dagen thuis te blijven. Ik heb heel diep gezeten. Het is geen toeval dat ik eind vorig seizoen vier maanden out was. En dit was mijn slechtste seizoen bij Cercle.”

Iachtchouk is nu optimistisch. “Lauryn moet enkel opletten voor harde klappen op de borststreek en er mag geen gsm in de buurt komen. Ze zal als tiener al niet komen zagen voor een gsm. Door wat Lauryn overkomen is, besef ik nu wat écht belangrijk is in het leven.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties