Interview Reis: "FC Porto wint de Europa League"

Bart De Wilde
| 1 reacties
Reis: "FC Porto wint de Europa League"
Foto: © SC

De Europa League-finale woensdagavond wordt een wedstrijd tussen twee Portugese ploegen. Voetbalkrant.com blikte vooruit op de finale met Cerlce-spelers Nuno Reis en William Owusu, huurlingen van Sporting Lissabon.

Woensdag wordt de Europa League-finale gespeeld. Braga en Porto nemen het tegen elkaar op. Gaan jullie naar de wedstrijd kijken?
Reis
: "
Waarschijnlijk bekijken wij (Reis, Owusu en Renato Neto) de wedstrijd hier in België thuis op de computer of de televisie."

Wie is er favoriet?
Owusu:
"Porto heeft Braga in de competitie al verslagen en speelde kampioen met overmacht. Maar het is een finale en dat is altijd een rare wedstrijd. Braga heeft goede spelers en een goede coach, misschien kunnen zij verrassen."
Reis: “Zowel Renato Neto als ik gaan voor Porto. Zij hebben alles gewonnen in Portugal en gaan nu ook voor de Europa League."

"Porto wint de Europa League"

Voetbalkrant.com blikte ook nog even terug op het eerste seizoen bij Cercle Brugge.
Hebt u veel bijgeleerd in uw eerste seizoen bij Cercle Brugge?
Nuno Reis
: “Ja, het is mijn eerste seizoen in een professioneel kampioenschap. In ben geëvolueerd op en naast het veld. Maar het is een leerproces en ik kan nog veel verbeteren.”
 
Wat vindt u van het niveau van de Belgische competitie?
Reis
: “De Belgische competitie is zeer competitief. De grote clubs zoals Anderlecht en Standard kunnen ook verliezen van de kleinere ploegen. Dat maakt het leuker voor de spelers van de kleinere ploegen.
 
En het leven in België?
Reis
: “Het weer is veel te koud. Nu is het beter, maar in de winter is het veel te koud. De mensen hier zijn wel vriendelijk, alleen zeggen ze niet zo veel.” Owusu en Reis staan wel open voor de Belgische meisjes: “De meisjes zijn hier heel mooi, mooier dan in Portugal.”
 
"De meisjes zijn hier veel mooier dan in Portugal"

Derbykoorts
Zowel Owusu als Reis vinden de derby in Brugge veel rustiger dan in Lissabon. Heerst er zo veel rivaliteit tussen Benfica en Sporting Lissabon?
“Als Benfica en Sporting Lissabon tegen elkaar spelen, worden alle supporters gek. Er wordt gevochten op straat en winkelruiten worden ingegooid. Het is dan altijd oorlog tussen beide supportersgroepen. In Brugge is dat niet zo. Na de wedstrijd zijn de supporters van Cerle en Club Brugge vriendelijk voor elkaar. Ze beginnen niet te vechten.”
 
“Tussen de spelers van beide Portugese clubs is dat minder. Op het veld is het soms wel een hard duel, maar na de wedstrijd schudden de spelers elkaar de hand en is de rivaliteit vergeten. Een transfer van de ene club naar de andere club is wel uit den boze voor de supporters. “
 
Spelen jullie volgend seizoen ook nog voor Cercle Brugge?
Reis:
“Dat weet ik niet. Ik moet wachten op wat Sporting Lissabon zegt. Er zijn drie opties. Ofwel blijf ik bij Cercle, ofwel ga ik terug naar Lissabon ofwel vertrek ik naar een andere ploeg.
Owusu: “Ik zit in dezelfde situatie. Maar ik wil niet terugkeren naar Sporting Lissabon om daar op de bank te zitten. Ik wil spelen.”
 
Wat zou je doen als een ander team uit de Belgische competitie interesse toont?
Reis
: “Ik zou erover nadenken als ik zeker ben van speelgelegenheid. Maar Cercle Brugge zou wel voorrang krijgen.”
Owusu: Cercle krijgt voorrang, maar ik zou zeker luisteren naar de geïnteresseerde ploegen.

Portugal
Hoe ver kan Portugal geraken op het Europees Kampioenschap in 2012 als het zich kwalificeert?
Reis:
“Portugal kan de finale halen als ze zich kwalificeren. Hun kwalificatiegroep is niet zo zwaar. Portugal moet landen als Denemarken en Noorwegen achter zich kunnen houden. We staan nu tweede in de groep en moeten alle resterende wedstrijden winnen.”
 
Zou je er graag bij zijn op het EK 2012?
Reis:
“Natuurlijk. Deze zomer speel ik met de beloften van de nationale ploeg op het toernooi van Toulon en op het wereldkampioenschap U20 in Colombia. Als ik daar goed presteer, merkt de bondscoach mij misschien op.”
 
Wat vindt u van José Mourinho?
Reis:
“José Mourinho is de Special One hé. Hij weet heel veel en is ook een uitstekende mentale coach. Hij geeft veel vertrouwen aan zijn spelers en neemt de druk van hen weg. Hij is één van de beste trainers van de wereld.”
 
Om af te sluiten. Naar welke ploeg gaat jullie voorkeur?
Reis
: “Manchester United”
Owusu: “Arsenal”
Beide: “En natuurlijk Cercle Brugge”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties