Van der Sar: "Thibaut, eet je groentjes op"

Steurbaut Kersten
| 49 reacties
Van der Sar: "Thibaut, eet je groentjes op"
Foto: © SC

Thibaut Courtois wordt vaak vergeleken met Edwin van der Sar. De 40-jarige Nederlander neemt vanavond afscheid van het voetbal met een Champions League-finale en geeft nog snel een tip mee.

De naam van Courtois heeft Van der Sar nog niet horen vallen. “Maar ik raad hem aan zijn groentjes op te eten”, zegt de Nederlander in Het Nieuwsblad. “Dat zeiden mijn ouders toch altijd.”

“In het voetbal draait het om de vastberadenheid om dingen te winnen. Die houdt je gaande. En je moet er natuurlijk ook plezier aan blijven beleven.”

Bij Manchester United hopen ze dat Van der Sar nog van gedacht verandert. “Het is flatterend dat ze denken dat je nog steeds goed genoeg bent om te blijven doorgaan maar op een bepaald moment moet je de knoop doorhakken.”

“Het is niet wegens fysieke redenen dat ik stop. Misschien kan ik nog verder gaan maar met die misschien kan ik moeilijk leven. Je bereikt een niveau waarbij je weet dat je niet meer beter kan worden of op hetzelfde niveau kan blijven. Ik denk dat de juiste tijd gekomen is.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties