When Lionel Messi meets Roger Federer ...

Steurbaut Kersten
| 8 reacties
When Lionel Messi meets Roger Federer ...
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wat krijg je als je Lionel Messi en Roger Federer samevoegt? Nee, geen nieuwe reclame van Gilette, maar wel de beste tennisvoetballer ter wereld. U kan zaterdag op de Tennis Foot Cup in Lokeren zelf oordelen wie er in de buurt komt.

“Het wordt opnieuw een stunteditie”, vertelt organisator Kenny Verhoene (ex-AA Gent, St-Truiden en Harelbeke) met heel veel enthousiasme. “Voor het eerst in de geschiedenis hebben we de inschrijvingen anderhalve maand vóór de Cup moeten afsluiten.”

66 teams
Het aantal deelnemende ploegen werd opgekrikt van 60 naar 66. “We hebben nog enkele teams op het reservebankje zitten, maar het aantal ploegen nog opdrijven zagen we niet zitten. We willen de teams genoeg wedstrijden aanbieden, met een goeie arbeid-rust verhouding in het achterhoofd, en het mag ook geen massa-evenement worden waarin een kat haar jongeren niet meer vindt.”

Gezelligheid is een van de troeven van de Tennis Foot Cup. “Het voetbalseizoen zit erop. Het competitie-element is even niet belangrijk”, zegt mede-organisator Kristof Mannaert. “Al keert dat snel terug wanneer ploegen doorstoten naar de kwartfinales. Maar de meeste deelnemers willen zich gewoon komen amuseren, een balletje trappen, een babbeltje slaan en een pintje drinken.” En ’s ochtend worden de spelers ontvangen met gratis koffie en chocoladekoeken.

Bekende koppen spotten
Het wordt op Daknam ook bekende koppen spotten. “Ik heb heel veel bekende namen zien passeren”, zegt medewerker en ex-Aalst-speler Michaël De Meyst. “En er komen ook meer vrouwen. International Aline Zehler van landskampioen Standard tekent alvast present.”

Zondagmiddag staat er een jeugdtornooi op het programma. “In deze tweede editie trekken we het aantal ploegen op naar zestien. En er is ook nog randanimatie. Dankzij de ‘trap van Sport/Voetbalmagazine’ kan je abonnementen op het weekblad winnen en de winnaar van de ‘Zoef van Zamante’ rijdt een weekend rond met een beestige Mazda.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties