Almebäck: "Ik wilde altijd de snelste zijn"

Steurbaut Kersten
| 92 reacties
Almebäck: "Ik wilde altijd de snelste zijn"
Foto: © SC

Club Brugge stelde zaterdag de Zweedse verdediger Michael Almebäck voor aan de pers. ‘Iron Mike’ wil met blauw-zwart “titels halen en in de Champions League spelen.”

Almebäck komt over van het Zweedse Örebrö en koos met Club Brugge voor een team dat fysiek voetbal met veel power en drang naar voren wil brengen. “Dat is nu net mijn manier van voetballen”, zegt de Zweed op het virtuele huis van blauw-zwart.

“Als klein jongetje wilde ik altijd al de snelste zijn. Daarnaast ben ik fysiek sterk. Van nature uit heb ik al een fors gestel maar ik heb dit nog aangescherpt door veel tijd in het krachthonk te spenderen.”

Almebäck wil de lat hoog legen. “De club wil weer titels halen en in de Champions League spelen. Dat is ook mijn ambitie. Ik ben naar hier gekomen om prijzen te pakken. Mijn ultieme droom is ooit te spelen in de Premier League.”

De Club-supporters mogen Almebäck ook Iron Mike noemen. “In mijn eerste seizoen bij Örebrö noemde de excentrieke keeper me Iron Mike omdat ik na de eerste fysische testen er als de primus uitkwam”, verklaart de verdediger zijn bijnaam.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties