Vanden Stock: "We hebben onze vedette"

Vanden Stock: "We hebben onze vedette"
Foto: © SC

Ronald Vargas tekende vandaag een contract voor drie seizoenen met optie op een vierde bij Anderlecht. Met de Venezolaan hopen de Brusselaars de nodige creativiteit binnen te halen die verloren ging met het vertrek van Boussoufa.

Ronald Vargas is speler van Anderlecht. Het heeft heel wat voeten in de aarde gekost, maar de Venezolaan kreeg dan toch zijn zin. Bij Club Brugge zag hij geen toekomst meer en bij de hoofdstedelingen pikten ze daar gretig op in. Aanvankelijk was de transferprijs die blauw-zwart op zijn hoofd plakte (vijf miljoen euro) echter onbespreekbaar voor de Anderlecht-top.

Nadat Vargas begon te dreigen met de wet van '78 plooide Brugge dan toch. Voor ongeveer de helft van de aanvankelijke vraagprijs maakt de voormalige publiekslieveling van Jan Breydel de overstap naar de aarstrivaal uit Brussel. Daar gaf hij in gezelschap van een fiere voorzitter Roger Vanden Stock en manager Herman Van Holsbeeck meer uitleg over de meest besproken transfer van de laatste jaren.

"Dit is een groot moment voor Anderlecht", begon Roger Vanden Stock zijn betoog. "Dit is het type speler dat Anderlecht nodig heeft", herhaalde hij tot driemaal toe. "Het waren toch niet de makkelijkste onderhandelingen, maar ik hoop dat Vargas de komende drie à vier jaar zijn talent zal kunnen ontplooien bij ons. Ik durf zeggen dat we onze vedette beet hebben."

"Blessure geen obstakel"
Herman Van Holsbeeck was eveneens opgetogen met een transfer die de meeste supporters toch een hart onder de riem moet steken. "Hij heeft het profiel van Anderlecht", bevestigde ook Van Holsbeeck. De blessure waar Vargas momenteel nog mee sukkelt, lijkt geen obstakel te zijn. "We hebben ons geïnformeerd bij de chirurgen en die verzekerden ons dat het in orde zou komen."

"We moeten ook eerlijk zijn: indien Vargas geen blessure zou gehad hebben, was hij onbetaalbaar voor ons. Dan vraagt een rechtstreekse concurrent als Club Brugge waarschijnlijk minstens vijf of zes miljoen euro en dat betalen we niet."

Anderlecht legde nu 2,5 miljoen euro op tafel. Een hoog bedrag, maar voor een speler met de kwaliteiten van Vargas leggen de Brusselaars wel eens meer een euro meer op tafel. "Dit is het bewijs dat er toch nog wat geld in de kas van Anderlecht zat", lachte Vanden Stock. "Dit is mijn type speler. Ja, misschien kan hij op termijn ook wel uitgroeien tot één van 'mijn zonen'."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties