Skúlason: "Ik ken mijn limieten"

Jelle Vereecke
| 0 reacties
Skúlason: "Ik ken mijn limieten"
Foto: © SC

Ólafur Skúlason is nieuw op het middenveld bij Zulte Waregem. De IJslander vertoefde een tijdje bij Arsenal, maar kwam uiteindelijk via Scandinavië in ons land terecht.

"Ik ben een typische controlerende middenvelder", stelt Skúlason zichzelf voor in Sport/Voetbalmagazine. "Mijn sterkte is dat ik het spel goed lees, dat ik voel wanneer ik druk moet zetten. In balbezit hou ik het altijd simpel, ik ken ondertussen mijn limieten wel."

"Het zal knokken worden voor een basisplaats. Ik ben aangenaam verrast door de kwaliteit van deze kern, ook buiten de basiself. Met die concurrentie moeten we in de loop van het seizoen ons voordeel doen."

Engeland

Op zijn zeventiende trok Skúlason al naar Arsenal. "Een fantastische tijd, maar ook hard omdat ik voor mezelf moest leren zorgen. Ik miste vooral de samenhang tussen ploegmaten." Na vier jaar en één invalbeurt bij de A-ploeg vertrok Skúlason naar Brentford in de Engelse derde klasse.

Daar kon de IJslander zich niet aanpassen aan het fysieke spel, waarop hij naar Scandinavië trok. Bij het Deense SonderjyskE, waar Zulte Waregem hem weghaalde, werd Skúlason aanvoerder. "Die voortrekkersrol zit wel in mijn aard. Maar dat kan alleen als ik de taal onder de knie krijg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties