Jacobs: "Belangrijkste dat er progressie is"

Jacobs: "Belangrijkste dat er progressie is"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Ariël Jacobs kreeg bakken kritiek over zich heen vorig seizoen. Het bestuur van Anderlecht bleef echter achter zijn getergde coach staan en gaf hem het vertrouwen om ook het nieuwe seizoen aan te vatten als trainer. Het wordt echter het jaar van de waarheid voor hem.

Eén kampioenstitel en één beker van België, het oogt wat magertjes, maar Jacobs werd ook niet gediend door de omstandigheden. Verleden seizoen moest hij werken met een kern die elke week wel iets smaller werd. "Gemiste penalties, spelers die rondliepen met een transfer in het hoofd, Boussoufa die vertrok, enorm veel blessures,... het wou maar niet ophouden", aldus Jacobs. "Geen excuses, maar we moeten er wel conclusies uit trekken."

De voorbereiding was qua resultaten goed, maar voetballend liep het nog niet denderend. "Er zijn nog wat spelers die zich moeten inpassen. Dat heb ik ook tegen de groep gezegd: het belangrijkste is dat er duidelijk progressie gemaakt wordt."

Jacobs diende eind november een lijstje in met wat hij allemaal ontbrak in zijn kern. "Nee, volledig ben ik daar niet in gevolgd. Anders zou het beroep van trainer ook niet meer spannend zijn. Dat men mij altijd opvolgt, dat zou pas een utopie zijn. Er is altijd wel wat puzzelwerk, maar dat komt wel goed."

Jacobs predikt elk seizoen ook dat er evenwicht moet zijn. Vorig seizoen had hij een gebrek aan linksvoetigen, maar dat is nu wel opgelost. "Samuel, Diogo, Safari, Kanu, Reynaldo, Iakovenko, Suarez en Deschacht. Ik durf wel zeggen dat dat probleem nu van de baan is. Er zijn meer mogelijkheden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties