Lierse aanvaardt excuses Joos

Maarten Verhoeven
| 60 reacties
Lierse aanvaardt excuses Joos
Foto: © SC

Er ontstond gisteren ophef over 'De kijk van Joos', een rubriek in het programma Extra Time. Joos suggereerde dat de supporters van Lierse zich bezondigd hadden aan racistische spreekkoren.

De bewuste fase speelde zich af tijdens Kortrijk-Lierse. Toen Nfor met rood van het veld werd gestuurd zong de aanhang van Lierse 'En in den douche is 't ook plezant'. Filip Joos meende echter dat zij 'En in de brousse is 't ook plezant' zongen en suggereerde daarmee een racistische ondertoon.

Joos werd overstelpt met kritiek van Liersesupporters via mail, op Twitter en op Facebook. De VRT-journalist zag zijn fout al snel in en bood vandaag zijn verontschuldigingen aan aan de supporters van Lierse via een videoboodschap. De supportersfederatie van Lierse heeft zijn excuses aanvaard.

"Racistische uitlatingen zijn ten alle tijden te laken", meldt de supportersfederatie van Lierse. "We hebben zelf een Afrikaanse voorzitter en zaterdag speelden bij ons een Ghanees, een Angolees, een Zuid-Afrikaan, een in Liberia geboren Zweed en een Egyptenaar mee."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties