Chen: “Geen goed moment om naar Anderlecht te komen”

Maarten Verhoeven
| 20 reacties
Chen: “Geen goed moment om naar Anderlecht te komen”
Foto: © SC

KV Mechelen pakte op de eerste speeldag de volle buit tegen Sint-Truiden. Het gaat vrijdag op bezoek bij Anderlecht, dat zich na het debacle tegen OH Leuven geen nieuw puntenverlies kan veroorloven.

Xavier Chen begint aan zijn vijfde seizoen als rechtsachter bij KV Mechelen. De Brusselaar doorliep de jeugdreeksen bij Anderlecht alvorens naar Kortrijk te vertrekken. Voetbalkrant.com polste naar zijn verwachtingen over de match tegen zijn club van opleiding.

“De wedstrijd tegen Anderlecht is geen match die we moeten winnen. Het is niet daar dat we punten moeten pakken. We voelen geen druk, maar we zullen er alles aan doen om toch proberen te winnen.”

Na de nederlaag op de openingsspeeldag is de druk al meteen groot bij Anderlecht. Chen ziet dat niet meteen als een voordeel voor KV Mechelen. “Ik denk dat het geen goed moment is om naar het Astridpark te komen. Anderlecht blijft Anderlecht. Het is misschien wel de moeilijkste wedstrijd van het seizoen. Al zullen sommigen denken dat het publiek zich tegen hen zal keren als we geen tegendoelpunt krijgen in pakweg de eerste dertig minuten.”

“De wedstrijd tegen Anderlecht blijft toch altijd een beetje speciaal voor mij", besluit de Taiwanese international. "Ik heb er tien jaar gespeeld en ik ben een Brusselaar. Vooral de eerste keer tegen Anderlecht was voor mij een bijzondere match. Naarmate ik er langer weg ben, wordt het natuurlijk minder en minder speciaal. Het blijft een mooie wedstrijd, maar ook niet veel meer dan dat.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties