Mathijssen: “Goede lijn doortrekken”

Maarten Verhoeven
| 12 reacties
Mathijssen: “Goede lijn doortrekken”
Foto: © SC

Na de 1 op 6 wil Beerschot zaterdag op het Kiel Westerlo puntenloos huiswaarts doen keren. Jacky Matijssen wil een bevestiging zien van de hoopgevende prestatie tegen AA Gent, al beseft hij dat er nog werkpunten zijn.

“De wedstrijd tegen Westerlo zal weer een ander type match zijn dan tegen AA Gent”, opent Mathijssen de persconferentie. “We willen het initiatief nemen en het Westerlo zo moeilijk mogelijk maken. We willen voetballen om te winnen.”

Mathijssen toont het nodige respect voor de ploeg van Jan Ceulemans. “Westerlo haalt buitenshuis elk jaar zijn punten op een voetballende manier. Ze scoren momenteel moeilijk, maar met Owusu en De Smet zijn er nu andere mensen bij. We mogen ons zeker niet laten afleiden door die voorbarige statistieken.”

“We mogen al het goede van de voorbije match niet verloren laten gaan: het engagement, het terugvechten en de band die met het publiek ontstaan is. Die hoopgevende zaken willen we bevestigen met een goed resultaat.”

“Op enkele punten moet het ook beter. Zo was er in de vorige matchen een te lange periode dat we de wet van de sterkste moesten ondergaan. Het kan niet dat die periode langer dan twintig minuten duurt. Met twee ervaren defensieve middenvelders moeten we dit soort momenten beperken, want in die periode kregen we al onze doelpunten tegen. Dat moet eruit. Ik denk dat we het probleem gevonden hebben en we hebben op training een oplossing voorgesteld.”

Losada

Kan Hernan Losada zijn stempel al drukken op het spel van Beerschot? "Losada is een belangrijk onderdeel van het geheel. Hij kan het verschil maken, maar hij kan het niet alleen doen. We mogen ons spel niet volledig van één man laten afhangen, want dan zou het voor de tegenstander gemakkelijk zijn om ons af te stoppen. Hernan zegt zelf dat hij bekwaam moet zijn om de andere spelers beter te maken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties