Belgische toptalenten trekken aandacht internationale pers

Belgische toptalenten trekken aandacht internationale pers
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

De droomtransfer van Lukaku naar Chelsea heeft de interesse gewekt van wereldvermaarde nieuwsankers. Op zijn website verdiept de nieuwszender CNN zich in de Belgische talenten die als paddestoelen uit de grond schieten.

CNN heeft de trend opgemerkt dat Belgische beloftevolle spelers voor grof geld bij topclubs terechtkomen. De recente transfers van Lukaku, Courtois, Witsel en Defour plaatsen ons kleine voetballand in de belangstelling. De nieuwszender merkt ook op dat Eden Hazard als jongste speler ooit tot beste speler in de Franse competitie werd gekroond en dat Dedryk Boyata ondanks de vedettenselectie een belangrijke pion is bij Manchester City.

Ook weet CNN dat Kevin Debruyne flirt met Europese topclubs, terwijl Marouane Fellaini, Thomas Vermaelen, Vincent Kompany en Moussa Dembele onbetwiste basisspelers zijn in de sterkste competitie ter wereld.

Het is opmerkelijk dat een land dat geografisch en economisch gezien in de schaduw operereert van grote Europese landen zoveel toptalenten aflevert. CNN benadrukt dit gegeven door uit te rekenen dat de Belgische populatie kleiner is dan die van de nabijgelegen Franse hoofdstad Parijs.

Als de resem toptalenten België ooit resultaten bezorgen, dan heeft ons land dit volgens de nieuwszender te danken aan het plan dat de KBVB maakte ter bevordering van de ontwikkeling van jonge voetballers. CNN leerde dit uit een gesprek met Michel Sablon, die de fakkel onlangs doorgaf aan Francky Dury als technisch directeur van de voetbalbond: "In 2001 vormden we een nieuwe visie om de ontwikkeling van spelers te stimuleren", aldus Sablon. "We gaven elke club een brochure met richtlijnen die door 95% van de teams al snel opgevolgd werden. Ook alle nationale jeugdelftallen zitten op dezelfde lijn", voegt Sablon eraan toe. 

CNN moet terugkeren naar 1986 om een goed Belgisch resultaat terug te vinden op mondiaal vlak. De zender vroeg Jan Vertonghen waar het schoentje de afgelopen 20 jaar wrong en wanneer de verzameling toptalenten ook de navenante resultaten zal behalen: "Het besef is er dat we ons eerst voor een groot toernooi moeten kwalificeren", dient Vertonghen CNN van antwoord. "We zijn opgetogen over de loting voor het WK in 2014 en geloven in onze slaagkansen. Als we met de uitzonderlijke generatie een goed team kunnen smeden, zijn we in staat om op termijn bij de vijf beste landen ter wereld te horen", is Jan Vertonghen optimistisch.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties