Vercauteren: "Alleen wie me niet kent, is verrast door vertrek"

Jarryd Naegels
| 10 reacties
Vercauteren: "Alleen wie me niet kent, is verrast door vertrek"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Frank Vercauteren heeft zijn eerste interview gegeven sinds zijn aanstelling bij Al Jazira. Hij reageert op de kritiek die hij kreeg na het verlaten van Racing Genk. "Dit was geen plotse opwelling."

Vercauteren werd zondagavond voorgesteld. Later op de avond gaf de trainer zijn eerste interview aan de Belgische pers. "Mijn beslissing om hier aan de slag te gaan kwam niet uit de lucht vallen", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Alleen wie me niet kent, is verrast."

Over de reden van zijn vertrek kan hij nog steeds geen duidelijkheid scheppen. "Er zijn meerdere redenen die hebben meegespeeld. Een vertrek moest nochtans niet voor mij. Integendeel. Voor mij is er echter geen probleem."

Timing
De Belgische trainer kreeg heel wat kritiek te slikken over zijn vertrek. "Men zei dat de timing slecht was. Als ik direct na het behalen van de titel wegging, zou het ook slecht geweest zijn. De timing is altijd verkeerd." Vorige week vloog Vercauteren vanop de luchthaven van Haifa door naar Abu Dhabi. "Ik was niet gelukkig met dat scenario."

"Het was echter de hoogste tijd om klaarheid te scheppen. Gaat hij het doen of niet: dat kon niet blijven duren. De laatste dagen was het niet meer te doen. Zonder lek was ik wellicht pas na de return tegen Maccabi naar Al Jazira vertrokken."

Geld
Vercauteren benadrukt ook nog eens dat hij niet voor het geld naar het Midden-Oosten is gegaan. "Mensen vellen vaak een oordeel zonder op de hoogte te zijn. De tijd dat hier trouwens alles kon dankzij het geld, is voorbij. De club moet haar eigen inkomsten zien te hebben om geld te kunnen uitgeven. Voor het geld moet je niet naar hier komen, want je valt direct door de mand. Ze willen kwaliteit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties