Genk heeft een luxeprobleem

Robby Morren
Robby Morren
| 28 reacties
Genk heeft een luxeprobleem
Foto: © SC

Genk kampt momenteel met een luxeprobleem. De nieuwe coach zal een keuze moeten maken tussen twee uitstekende doelmannen.

Genk betaalde zowat anderhalf miljoen euro om Sandomierski naar de Cristal Arena te halen. De Poolse doelman -die het rugnummer 1 kreeg- legde andere aanbiedingen, van onder meer Celtic, naast zich neer. Hij wilde immers ergens aan de slag waar hij kan spelen.

Laszlo Köteles zou vorig seizoen starten als titularis maar moest zijn plaats door een toevalligheid afstaan aan Thibaut Courtois die zo uitzonderlijk goed keepte dat hij niet meer onder de lat vandaan kwam. Köteles kreeg dit seizoen zijn kans en greep die met beide handen. In Lier pakte de Hongaar een punt voor Genk en dat de Limburgers Champions League spelen, hebben ze onder meer te danken aan een knalprestatie van Köteles.

Contractverlenging
De sympathieke goalie wil zijn huid alvast duur verkopen. "Het is altijd vechten voor een basisplaats. Ik sta nu in de goal en ik zal mijn uiterste best blijven doen." Dat men bij Genk tevreden over hem is, werd deze week nog duidelijk toen Köteles zijn handtekening mocht zetten onder een nieuw contract tot 2014.

Interim-coach Pierre Denier houdt zich ondertussen wat op de vlakte in deze keeperskwestie. "Köteles heeft tegen Maccabi Haifa heel attent gekeept. We hebben er nu een goede doelman bij. Zij moeten nu maar uitmaken wie de nummer één wordt." 

Dat Genk Sandomierski niet haalde om hem op de bank te zetten, mocht ook blijken bij de voorstelling van de Poolse doelman. Dat men niet naast de goede prestaties van Köteles kan kijken, is ook duidelijk. De nieuwe coach zal alvast deze knoop moeten doorhakken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties