Interview Rafinha: "Met AA Gent Europees voetbal bereiken"

Melissa Maes
| 14 reacties
Rafinha: "Met AA Gent Europees voetbal bereiken"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Naast Christian Brüls strikte AA Gent deze week ook nog de Braziliaan Rafael Scapini de Almeida. ‘Rafinha’ wil zich graag bewijzen in de Belgische competitie.

Telkens als AA Gent een nieuwe speler voorstelt laat het zonnetje zich van haar beste kant zien aan het Gentse oefencomplex. Ideaal weer om nader kennis te maken met de nieuwste aanwinst van blauw-wit.

“Iedereen noemt me Rafinha. Bij Bayern München heb je ook een Rafinha lopen, maar die bijnaam komt vaak voor in Brazilië. Als je als kind Rafael heet, dan krijg je al snel de naam Rafinha”, legt de Braziliaanse verdediger uit.

De 29-jarige Rafinha speelde ruim vijf jaar in de Finse competitie. Wat zijn de sterktes van de nieuwe Buffalo? “Snelheid is mijn sterkste punt. In Finland was ik een van de snelste spelers. Ik heb ook een goede techniek. De laatste twee jaar speelde ik rechtsachter, ik denk dat het hier bij Gent ook mijn positie zal zijn.”

“Ik had een nieuwe uitdaging nodig”
“De Belgische competitie is goed: één club die in de Champions League speelt en dan drie ploegen die meedoen aan de Europa League. AA Gent is ook een grote club en ik wil met deze ploeg Europees voetbal bereiken.”

Bij Gent zit er ook nog een andere Braziliaan: Fernando Wallace. “Wallace helpt me om wat aan te passen en geeft me raad waar ik ergens een appartement kan huren in de stad. Gelukkig spreek ik ook goed Engels waardoor ik wel mijn plan kan trekken.”

“Ik ben verloofd en ik heb twee kleine kinderen. In Helsinki zat ik gesetteld met mijn gezin, dus het was niet evident om deze beslissing te nemen. Maar op professioneel vlak wou ik echt naar Gent komen en nieuwe dingen in mijn carrière proberen.”

Interesse van nog andere clubs
Toen ik met HJK Helsinki tegen Schalke 04 speelde (2-0;6-1) kreeg ik enkele telefoontjes van Duitse clubs. Er was wat speculatie, maar ik zat met mijn hoofd al bij Gent. Deze club volgde me al twee maanden en het wou me echt.”

Rafinha laat wellicht Finland niet helemaal achter zich. De nationale ploeg zou heel graag beroep doen op de Braziliaan. “We hebben het er al over gehad en er moet daarvoor veel geregeld worden. Maar de kans is groot dat ik bij de Finse nationale ploeg zal spelen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties