Buffalo's spelen Roeselare met gemak naar huis

Melissa Maes
| 3 reacties

AA Gent won makkelijk het duel tegen Roeselare in de zestiende finales van de Beker van België. Een niet super efficiënt Gent wist toch viermaal te scoren.

Melissa Maes vanuit Gent

Woensdagavond was er maar weinig interesse voor de Bekermatch tussen AA Gent en Roeselare. Toch zat de sfeer er goed in bij de thuissupporters. Hadden ze geen doelpunt te vieren van hun geliefkoosde ploeg, dan gingen ze uit de bol bij tegendoelpunten van concurrerende topclubs.

De eerste helft kon maar matig boeien. Roeselare kwam zo goed als niet aan de bal, maar ook AA Gent speelde nogal wisselvallig. Toch kregen de aanwezigen twee doelpunten te zien. Jørgensen bracht de Buffalo’s op voorsprong met zijn derde doelpunt van dit seizoen. Verhulst had het verre schot niet zien aankomen.

De thuisploeg kon af en toe eens prikken, maar aan de afwerking moet er echt nog gewerkt worden bij blauw-wit. Na een één-tweetje tussen Soumahoro en Conte kon de speler met het ‘kruiskapsel’ de 2-0 alsnog in de netten leggen voor de rust.

De tweede helft was nog niet goed en wel gestart of de eerste goede actie van AA Gent leverde al een doelpunt op. Rafinha legde voor naar Soumahoro die de bal knap in het doel schuift.

De wedstrijd sleepte zich vervolgens vooruit. De buit was binnen voor AA Gent en het wou precies geen onnodige risico’s meer nemen. Met nog minder dan tien minuten op de klok zorgde Brüls voor een knappe voorzet naar de tweede paal. Melli zette de 4-0 op het scorebord.

In de achtste finales ontmoet AA Gent Club Brugge. Benieuwd wat die vroege topper in de Beker van België gaat geven.