Groep D: Real Madrid test Ajax opnieuw

Tomas Taecke
| 1 reacties
Groep D: Real Madrid test Ajax opnieuw
Foto: © SC

Twee van de meest succesvolle Europese clubs ooit kijken elkaar dinsdag in Bernabeu opnieuw in de ogen. Vorig seizoen werden de Amsterdammers kansloos weggeveegd door de Koninklijke. Olympique Lyon moet thuis kunnen winnen van Dinamo Zagreb.

Real Madrid - Ajax

De dubbele ontmoeting met Real Madrid was bijzonder pijnlijk voor Ajax vorig seizoen. De Nederlandse club, die de glorietijden van weleer najaagt, kreeg zes goals om de oren zonder enig antwoord. Madrid won 2-0 thuis en ging ook in de Arena met de volle buit aan de haal (0-4).

De Madrilenen wonnen op de openingsspeeldag met het kleinste verschil in Zagreb, waar ze na de uitsluiting van Marcelo goed stand wisten te houden. Ajax opende thuis tegen Lyon met een doelpuntloos gelijkspel.

Ol. Lyon - Dinamo Zagreb

Voor het eerst in de geschiedenis ontmoet Lyon een Kroatische club wanneer Zagreb dinsdag te gast is in het Stade Gerland. De Fransen moeten thuis winnen om op schema te blijven met het oog op kwalificatie voor de achtste finales.

Dinamo ging in de eerste wedstrijd 0-1 onderuit tegen Real Madrid. De Kroaten maken voor het eerst in twaalf jaar deel uit van de groepsfase van de Champions League. De voorbije vijf jaar werden ze telkens uitgeschakeld in de laatste voorronde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties