Charleroi en PSG-hooligans vechten op afspraak

Tomas Taecke
| 64 reacties
Charleroi en PSG-hooligans vechten op afspraak
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vorige zaterdag hebben hooligans van Charleroi en PSG elkaar bekampt. "Een aanleiding voor de confrontatie was er niet", zegt een betrokkene over het spelletje onder kameraden.

Nu de veiligheidmaatregelen in en rond de stadions strenger geworden zijn, worden de hooligans op hun creativiteit getest. De confrontatie tussen de Carolo's en de Parijzenaars was volgens een betrokkene geen eenmalig feit.

"Vaak spreken we af langs de autosnelweg of op de parking van een winkel", legt een lid van de RCSC-boys uit aan Sudpresse. "In de week wordt er gebeld en afgesproken. Nadien drinken we samen een pint om de details te regelen", vertelt de betrokkene over het onderonsje.

"We spreken ook af met mensen van Anderlecht of bijvoorbeeld Nancy", gaat de Charleroi-fan verder. "Let op: we houden ons wel aan de strikte regels. Wapens zijn absoluut verboden, geblesseerden mogen niet aangeraakt worden en persoonlijke bezittingen mogen ook niet vernield worden", overloopt de hooligan kort de spelregels.

De politie heeft weet van de georganiseerde knokpartijen maar kan de vechtersbazen niet onderscheppen: "Ze zitten ons op de hielen, maar weten ons niet te vinden", aldus de Carolo. "Op de video's, die we ook op Facebook verspreiden, is niemand herkenbaar".

Bekijk het filmpje van de rellen hier !

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties