Interview Simaeys: "Ik ga op tijd slapen"

Robby Morren
Robby Morren
| 60 reacties
Simaeys: "Ik ga op tijd slapen"
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Jeroen Simaeys heeft zich de voorbije weken tot vaste centrale verdediger bij Racing Genk ontpopt. Wij vroegen hem of hij tevreden is over zijn prestaties, welk gevoel hij overhoudt aan de partij tegen Leverkusen en wat hij verwacht van Anderlecht.

Simaeys speelt nu al enkele weken als centrale verdediger. "Over mijn wedstrijd tegen Leverkusen ben ik relatief tevreden. Toen ik bij Genk kwam, wist ik dat ik centraal voor de verdediging of centraal achterin zou spelen, dat is mijn plaats en het loopt goed tot dusver."

Nu Nadson een enkelblessure opliep, krijgt Simaeys een nieuwe ploegmaat centraal achterin. "Ik weet niet wie het zal worden, dat moet je aan de trainer vragen. Ik denk alleszins dat het nog te vroeg is voor Sarr, hij zat nog nooit in de selectie. Misschien wordt het Masuero?"

Goed verzorgen
"De wedstrijden volgen elkaar nu in een heel hoog tempo op. Ik denk dat ik nu 6 of 7 wedstrijden kort achter elkaar heb gespeeld maar ik verteer het goed. Ik doe mijn best om me goed te verzorgen, zoals koude baden en op tijd gaan slapen."

"Wij zijn niet bezig met hoeveel punten we in de CL moeten halen"
Jeroen Simaeys

Over de partij tegen Leverkusen is Simaeys best tevreden. "We mogen trots zijn op onze prestatie tegen een ploeg die een budget heeft dat toch een heel stuk hoger ligt dan dat van ons. We hebben ook kansen gecreëerd, zo was de kans van Marvin op het einde een absolute topkans."

Simaeys blijft bijzonder realistisch over het Champions League-avontuur van Racing Genk. "Ik wil niet onambitieus klinken maar wij zijn niet bezig met hoeveel punten we in de Champions League moeten halen, dat is geen doel op zich."

Anderlecht
We vroegen Simaeys wat hij verwacht van de partij tegen Anderlecht. "Dat is een topper en het zal een wedstrijd op het op het scherp van de snee worden. Zoals dat vaak het geval is in topwedstrijden denk ik dat het op details beslist zal worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties