Interview Andrade: "Ik wil nog sterker terugkomen"

Andrade: "Ik wil nog sterker terugkomen"
Foto: © SC

Volg STVV nu via WhatsApp!

Eén speler maakt het verschil meestal niet, maar bij STVV kunnen op dit moment alle beetjes helpen. Ze hebben immers nog een joker achter de hand: Bruno Andrade, momenteel nog revaliderend, maar popelend om zijn ploeg te helpen.

De Braziliaanse aanvaller is volgens insiders een groot talent. Andrade liet in de voorbereiding enkele sublieme dingen zien, maar viel dan uit met een zware voetblessure. Twee maanden out en een revalidatie om u tegen te zeggen. Een bijzonder lange tijd voor iemand die nog nooit een week zonder bal aan de voet doorbracht.

Geen pijn meer
"Nu gaat het beter", vertelt Andrade aan onze redactie. "Mijn botten zijn voor 90% geheeld. Ik ben reeds beginnen lopen en mag individueel al een beetje met de bal trainen. Binnen drie of vier weken moet ik bij de groep kunnen aansluiten. Nu is het nog te vroeg, want ik mag nog geen contact hebben. Het doet wel geen pijn meer."

Ex-STVV-trainer Guido Brepoels was een echte fan van de dribbelaar, maar ook zijn zaakwaarnemer, Gunter Thiebaut (die hem samen met Ole Tobiasen vertegenwoordigt), is meer dan lovend. "Hij is een echte rechtsbuiten, maar kan ook 'zwerven'. Ik vergelijk hem een beetje met Benji De Ceulaer van Lokeren. Heel technisch aangelegd, maar ook heel beweeglijk en snel. Bij STVV zullen ze hem goed kunnen gebruiken. Ik denk dat ze snel de Andrade van in de voorbereiding willen zien."

En daar hoopt de speler zelf ook op, want stilzitten is blijkbaar niet voor hem weggelegd. "Het deed pijn om mijn ploegmaats op het veld te zien en hen niet te kunnen helpen. Ik voelde dat ze me nodig hadden. Ik wil zo snel mogelijk op dat veld staan."

Mentaal moeilijk
Voor de 22-jarige Braziliaan is het de eerste grote blessure uit zijn carrière. En dat na een schitterend seizoen bij Helmond Sport in de Nederlandse tweede klasse. "Het is niet makkelijk om net bij een nieuwe club te komen en je direct te blesseren. In de voorbereiding liep het allemaal goed. Ik raakte net ingespeeld op mijn ploegmaats. En toen die breuk in de voet. Ik heb toch even gepanikkeerd."

"Die eerste week na de operatie was het moeilijkste. Ik ben toen naar Brazilië gereisd en daar hebben mijn familie en vrienden me er weer mentaal bovenop geholpen. Voor een voetballer is het echt niet makkelijk om aan de zijlijn te moeten staan. Na tien dagen in Brazilië heb ik de klik gemaakt. Ik nam me voor om nog sterker terug te komen."

Nochtans had zijn team hem goed kunnen gebruiken. "Ja, de eerste wedstrijden was het niet goed, maar de laatste wedstrijden is het beter. Het komt er nu gewoon op aan om minder doelpunten te slikken."

Dat Brepoels ontslagen werd, was voor Andrade ook een klap. "Voor mij was het een complete verrassing. Guido heeft me erg geholpen toen ik hier aankwam. Ik wens hem het beste toe."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties