Bruma, Maduro, Boulahrouz of Braafheid?

Jim Bogaert
| 4 reacties
Bruma, Maduro, Boulahrouz of Braafheid?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Everton-verdediger John Heitinga heeft zich moeten afmelden bij Nederland voor de EK-kwalificatiematchen tegen Moldavië en Zweden. In heel Nederland speelt de vraag wie Heitinga centraal achterin zal vervangen. Bruma, Maduro, Boulahrouz of Braafheid?

Jeffrey Bruma zou wel een de meest aangewezen vervanger kunnen zijn. Bij Hamburger SV speelt het 19-jarige rastalent wekelijks centraal achterin. “Ik maak een kans, maar ik moet nu nog niet roepen dat ik er moet in staan”, aldus Bruma in het Algemeen Dagblad. Bruma had in een oefenduel tegen Oekraïne al eens een basisplaats en deed het toen lang niet slecht.

Maduro
Ook Maduro, middenvelder bij Valencia maar even sterk spelend centraal achterin, solliciteert naar een plaatsje naast Mathijsen. Na een tijdje meer op de bank te zitten dan hem lief was, past Maduro de laatste weken plots weer in de plannen van Valencia-coach Unai Emery. Hij kreeg dit weekend tegen Granada zelfs nog een publiekswissel. “De bondscoach weet wat ik kan. Het is niet dat ik er voor de eerste keer bij ben”, is Maduro duidelijk.

Boulahrouz en Braafheid
Dan hebben we nog Boulahrouz en Braafheid. Boulahrouz, spelende en deze week ook scorend voor voor VfB Stuttgart,  is normaal gezien de stand in voor Van der Wiel, maar kan ook centraal achterin uit de voeten. Braafheid hield met Hoffenheim dit weekend nog Robben in bedwang als linksachter, maar het lijkt weinig waarschijnlijk dat Van Marwijk nog een linkspoot naast Mathijsen zal zetten. “Ik ruik altijd mijn kans en ben er zeker klaar voor”, aldus Braafheid.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties