Leekens start met De Camargo en Dembélé

Leekens start met De Camargo en Dembélé
Foto: © SC

Georges Leekens heeft na de donderdagtraining de laatste twijfels over zijn opstelling tegen Kazachstan weggenomen. Het wordt een 4-4-2 met De Camargo als diepste spits.

Woensdag zaaide de bondscoach nog even twijfel door in een onderling wedstrijdje te beginnen met Defour en Lukaku, maar donderdag liet hij in zijn kaarten kijken. De Camargo komt in het elftal met Dembélé kort achter hem. Mertens en Hazard bevolken de flanken en Witsel en Simons spelen centraal op het middenveld.

Een heel offensieve opstelling dus met ook Witsel die graag voor doel verschijnt. "Het is een risico, zeker omdat we met 7 of 8 man voor de bal waarschijnlijk zullen voetballen en meestal op de helft van Kazachstan zullen spelen", aldus Leekens. "Daardoor ligt er 70 meter ruimte in onze rug, maar ik reken op de discipline van mijn spelers."

Ook heeft de bondscoach nog enkele troeven achter de hand. "Ik zag weeral een heel goede Defour vandaag op training. Moest Simons het allemaal niet kunnen belopen, kan ik direct ingrijpen. En ook Lukaku gaf weer een heel frisse en enthousiaste indruk."

Opstelling: Mignolet, Ciman, Kompany, Van Buyten, Vertonghen, Witsel, Simons, Hazard, Mertens, Dembélé, De Camargo.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties