Reactie Benteke: "Geel was correct geweest"

Nico Wieme
| 42 reacties
Benteke: "Geel was correct geweest"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met een snel doelpunt leek Christian Benteke Genk op weg te zetten naar een makkelijke zege. De aanvaller kroonde zich op het einde van de eerste helft echter plots tot antiheld door een domme rode kaart te pakken. "Ik ging te enthousiast voor de bal."

Nico Wieme uit Lokeren

Na amper acht minuten kopte Christian Benteke Genk op voorsprong. Lokeren reageerde aangeslagen en kreeg geen voet aan de grond tot bij diezelfde Benteke vijf minuten voor de pauze het licht uitging. De Genkspits ging met gestrekt been in op Geir Ludvig Fevang en mocht van ref Frank De Bleeckere gaan douchen.

Een te zwaar verdict, vond Benteke zelf. "Ik ging iets te enthousiast voor de bal. Ik moet de beelden nog zien, maar ik denk dat ik enkel zijn schoen heb geraakt en zeker zijn been of voet niet. Het leek spectaculairder dan het eigenlijk was.

De Genkse spits betwistte de fout niet, maar vond rood niet rechtvaardig. "Het was wel degelijk fout, maar de ref besliste om daar rood voor te geven. Dat is zijn beslissing, maar geel was volgens mij meer dan genoeg geweest."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties