Interview Nyoni: "Het is mijn droom de beker te winnen"

Tomas Taecke
| 8 reacties
Nyoni: "Het is mijn droom de beker te winnen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vuzi Nyoni keert woensdagavond terug naar het Jan Breydelstadion waar hij zijn avontuur in België begon. Bij Cercle Brugge maakte de Zimbabwaan kennis met het Europese voetbal. Uw redactie sprak op het Kiel met de Beerschot-middenvelder, die de scalp van zijn ex-ploegmaats heel hard wil.

Cercle is aan een indrukwekkende reeks bezig…

"Ze doen het inderdaad uitstekend. Cercle speelt heel goed voetbal en het zal moeilijk zijn hen te ontwrichten. Maar we geloven er wel in: een mooie reeks is er om doorbroken te worden (lacht). Hun zwakste punt is misschien de verdediging, daar liggen er wel mogelijkheden voor ons. Hun sterkte is het collectief: net zoals in Beerschot vecht iedereen voor elkaar, ook de invallers brengen altijd iets bij en willen zich honderd procent geven".

Zinnen jullie op wraak na de uitschakeling vorig seizoen?

"Wraak is overdreven, maar we moeten absoluut doorgaan. Het is een bekerwedstrijd die we moeten winnen, de rest doet allemaal niet ter zake. Of we nu thuis of uit spelen, het is en blijft een bekerwedstrijd die op zich altijd speciaal is".

Je voelt je goed in je sas de laatste tijd…

"Het gaat altijd maar beter. De coach geeft me vertrouwen en ik ga er elke wedstrijd volle bak voor. Het doet me goed dat ik op men favoriete plaats in de centrale as speel. Ik beschik over een goede vista, een kwaliteit die op deze positie beter tot zijn recht komt. Op het middenveld ben je bovendien vaak aan de bal en moet de focus er altijd zijn. Als die concentratie er negentig minuten is, speel je sowieso betere wedstrijden".

Waarom komt Beerschot altijd op achterstand?

"Daar vraag je me iets (lacht). Dag en nacht zijn we daarmee bezig, maar voorlopig is een oplossing niet voor handen. Pas op, het is wel telkens het moment waarop we in actie schieten,  het werkt écht wel voor ons (lacht). Maar elke wedstrijd eerst op achterstand komen is niet echt een streefdoel. Vroeg of laat zal het enkele keren op rij verkeerd aflopen..."

Heb je nog veel contact met je gewezen ploegmakkers bij Cercle?

"Niet met één of twee jongens, maar met de helft van de ploeg heb ik een uitstekend contact. Cercle en Beerschot zijn in grote lijnen dezelfde teams, alleen de fans en achterban maakt wel een verschil. Het Beerschot-publiek stuwt onze ploeg echt vooruit, zeker wanneer we tegen een achterstand aankijken. Terwijl dat bij Cercle een heel pak minder was".

Koester je mooie herinneringen aan de beker met Cercle?

"De finale spelen was echt fantastisch. De sfeer, de spanning, dat was heel mooi. Vooral omdat we met Cercle Europees mochten spelen na de (verloren) bekerfinale was dit echt schitterend. Het is mijn grote droom om met Beerschot de beker te winnen, maar dan moeten we morgen eerst en vooral voorbij Cercle geraken".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties