Kortrijk wint nu ook buitenshuis

Jim Bogaert
| 25 reacties

Kortrijk heeft dan eindelijk zijn eerste uitzege beet. Tegen een ontstellend zwak Lokeren stond het in de rust al 0-3. De thuisploeg kwam de uppercut nooit meer te boven. De tweede helft was een maat voor niets. Het werd 1-4.

Kortrijk was duidelijk met aanvallende intenties naar Daknam getrokken. Een met de week beter spelende Monrose dreigde al meteen enkele keren van op links. Doelgevaar leverde het nog niet op.

Lokeren zette er nauwelijks iets tegenover. De bezoekers controleerden voortdurend. Meer zelfs. Nfor legde mooi af op Monrose die via de paal naast Copa besloot: 0-1. Niet veel later verdubbelde Zukanovic de score. Copa stond op het verkeerde been na zijn afgeweken vrije trap. Kortrijk zat op rozen.

De uppercut

Lokeren voetbalde te traag, te ongeïnspireerd en vroeg om een pandoering. Dat kreeg het ook. Na een snel genomen vrije trap mocht Chavarria in de Lokerse zestien doen waar hij zin in had. De Anderlecht-huurling trapte de 0-3 tegen de netten en zette Kortrijk op een meer dan comfortabele voorsprong. Tientallen Lokeren-supporters stapten op, gevolgd door een fluitconcert na het rustsignaal.

Nfor tempert Lokerse stormloop

Lokeren moest risico's nemen en zette alles op de aanval. Dat loonde al na vijf minuten. Tshimanga scoorde mooi. Van Hout was kansloos. Maar Nfor temperde de Lokerse storm. Deckers zag een fout van De Roover en legde de bal op de stip. De Kameroenees twijfelde niet.

Kortrijk wint nu ook buitenshuis en doet daarmee een uitstekende zaak. Lokeren kwam de uppercut nooit meer te boven en bracht niets meer op de mat. Werk aan de winkel dus voor Peter Maes die met zijn team matig blijft presteren in de Jupiler Pro League.