Interview De Sutter: "Cercle blijft speciaal voor mij"

De Sutter: "Cercle blijft speciaal voor mij"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tom De Sutter scoorde donderdag tegen Sturm Graz een deugdoende goal. Misschien wel net op tijd, want de aanvaller keert zondag terug naar de club waar het voor hem begon in eerste klasse: Cercle Brugge.

 De Sutter speelde 2,5 seizoenen voor Cercle Brugge alvorens hij in januari 2009 daar door Anderlecht werd weggeplukt. In zijn eerste seizoen liep alles nog vlotjes voor de aanvaller, maar door blessures werd zijn groei afgeremd. Dit seizoen wordt hij bij Anderlecht door de moordende concurrentie vooraan uit de ploeg gehouden.

Donderdag scoorde hij zijn tweede goal (de eerste was in de beker tegen Lommel) van het seizoen. Net op tijd? "Een goal komt altijd net op tijd", aldus de aanvaller die zondag dus zijn ex-club in de ogen kijkt. "Ik ga niet doen alsof me dat niets doet. Het blijft iets speciaals voor mij. Cercle is de club die me mijn kans gegeven heeft in eerste klasse."

De 26-jarige aanvaller houdt niets dan goede herinneringen over aan zijn verblijf bij Cercle. "Ik ken er nog wel wat mensen, maar ze hebben ook grote kuis gehouden in het bestuur. Ik weet niet echt wie ik er nog ga tegenkomen, want ook in de spelersgroep zijn een paar jongens vanuit mijn periode vertrokken."

"Ze doen het ook weer schitterend dit seizoen. Kijk, als je een goed bestuur hebt en een goede coach kan er veel. Ik ken Bob Peeters niet echt, maar ik ben al een paar keer gaan kijken en dan zag ik toch dat hij echt meeleeft met zijn spelers. Ik denk dat hij de juiste man op de juiste plaats is."

Zelf komt de spits uit een lange periode van droogte. De dorst naar doelpunten is altijd aanwezig, maar het aantal kansen dat De Sutter krijgt zijn vrij beperkt. "Ik blijf werken op training, maar het is inderdaad soms niet makkelijk. Maar de moeilijke dagen zijn al een poosje achter de rug. Ik heb me erover gezet. Ik ben ook geen man die zijn werk mee naar huis neemt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties