Interview Jacobs: "Peeters heeft alles om het te maken als trainer"

Jacobs: "Peeters heeft alles om het te maken als trainer"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Dit weekend moet Anderlecht het opnemen tegen Cercle Brugge. Voor Ariël Jacobs een terugzien met Bob Peeters, de man die hij ooit zelf nog onder zijn hoede had bij de nationale beloften en waar hij veel respect voor laat uitschijnen.

Johan Walckiers in Anderlecht

Peeters kon zelfs beloftencoach bij Anderlecht worden, maar uiteindelijk ging dat niet door. "Maar ik stond 200 procent achter zijn aanstelling", aldus Jacobs. "Ik ken Bob al heel lang, vanuit een vorig leven nog. Toen hij nog heel jong was en ik dezelfde leeftijd had als nu", scherste de paars-witte trainer.

"Als trainer van de nationale beloften had ik al snel door dat het een jongen was die op het veld verder dacht dan zijn eigen taken. Daarnaast is zijn mondigheid alom bekend. Veel goede spelers kunnen wat ze willen niet overdragen naar een groep. Bob heeft daar nooit problemen mee gehad. Hij is iemand die het als trainer zeker kan maken."

In die optiek is het niet verrassend dat Cercle momenteel op een gedeelde tweede plaats staat. "Maar dat is niet enkel de verdienste van de trainer. Cercle is een club met een goed beleid. Het bestuur leidt de club als een goede huisvader zijn centen. Daarbij, ze zijn al een paar seizoenen een constante. Toen Glen De Boeck trainer was, haalden ze ook sterke resultaten. Alleen was dat nog in het tijdperk zonder play-offs."

Van Anderlecht wordt echter weeral een zege verwacht. Een druk waar Ariël Jacobs dit seizoen met plezier mee omgaat. "Elke week wordt me wel gevraagd of er geen kans is tot onderschatting. Ik geloof dat niet. Ik denk dat de concurrentie in deze spelersgroep veel te groot is. Dat voel je ook. Dat is positief, maar mij stelt het wel voor keuzemoeilijkheden. Bij bepaalde spelers kan je ook op het eergevoel rekenen na de derde plaats van vorig seizoen.

"Voor ons is winnen normaal, gelijkspelen bijna goed voor een staatsgreep en verliezen het einde van de wereld. Voor elke verplaatsing moet je oppassen, zeker als je naar de tweede in het klassement moet. Cercle zit nog steeds in die positieve spiraal waarin ze vorig seizoen eindigden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties