Celtic leider na winst in Old Firm

Dirk Pieters
| 8 reacties

Celtic deed woensdagavond een uitstekende zaak. Het won de Old Firm met het kleinste verschil. Ledley zorgde iets na de rust voor de enige treffer van de avond.

Celtic deed woensdagavond een uitstekende zaak. Het versloeg Glasgow Rangers met het kleinste verschil. In de stand wipt Celtic naar de eerste plaats met twee punten voorsprong op de rivaal. Het werd aan Old Firm met veel spanning, enorm slechte weersomstandigheden, stevige tackles en heel wat sfeer.

Celtic was in de Schotse topper de betere partij, maar in de beginfase was het even wachten op de eerste kansen. Georgios Samaras en Beram Kayal kwamen dicht bij de openingstreffer, maar McGregor gaf zich niet gewonnen. Beide ploegen gingen rusten met een 0-0 stand, maar toch had het al 0-1 kunnen/moeten staan toen een kopbal van Lee Wallace even over de doellijn ging. De scheidsrechter en de grensrechter gaven geen krimp.

Vlak na rust was het wel meteen raak voor de thuisploeg. Joe Ledley kopte de bal mooi voorbij doelman McGregor. Iets over het uur leek Celtic op weg naar de 2-0, maar deze keer werd Gary Hooper onterecht teruggefloten voor buitenspel. De thuisploeg bleef op zoek gaan naar de verlossende treffer, maar het wou maar niet lukken. Een kwartier voor tijd moest Beram Kayal geblesseerd naar de kant na een fout van Nikica Jelavic. Veel veranderde er niet meer in de slotfase. Hier en daar nog een stevige schop, al dan niet over het randje. Maar Celtic pakte drie gouden punten.