Analyse Beerschot: Ondanks alles toch sterk

Fabian Morren
| 38 reacties
Beerschot: Ondanks alles toch sterk
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Onze redactie analyseert tussen 28 december en 4 januari iedere dag twee clubs. We beginnen bij onze nummer zestien en eindigen bij de club waarvan wij denken dat als eerste eindigt. Geert De Vlieger is hierbij onze vaste analist.

Door Fabian Morren

Verwachtingen:
Beerschot zat lange tijd in de degradatiezorgen tijdens het voorbije seizoen. De club wilde onder een nieuwe naam (Germinal werd verwijderd) beter doen. Een rustig seizoen zonder sportieve zorgen. Dat het financieel allemaal wat moeilijker zou worden, was niet geheel onverwacht. Wij zagen het vernieuwde Beerschot met in de buik van het klassement eindigen.

Hoe het ging:
Al snel werd duidelijk dat Beerschot beter gewapend was dan tijdens het voorbije seizoen. "The Bear is back", was de slogan. Die beer liet bij momenten zijn tanden ook zien. Vooral de terugkeer van Hernan Losada bleek een absolute voltreffer. Vooraan was het wel even wachten vooraleer MacDonald weer beter begon te spelen. Tegen Racing Genk, waar Beerschot thuis van won, maakte hij wel doelpunten.

Overigens speelde het team van Jacky Mathijssen tegen Genk veruit zijn beste wedstrijd van het seizoen en won het verdiend met 2-0. Noch Standard, noch AA Gent, noch Club Brugge konden winnen op het Kiel. Beerschot bleek sterk in eigen huis. Bovendien was er onlangs ook nog de uitschieter op het veld van AA Gent: 0-1-winst. Beerschot draait dus een vrij zorgeloos seizoen.

Conclusie:
Beerschot is duidelijk gewapend voor een plek in de brede middenmoot. Zorgen hoeft Jacky Mathijssen zich dus niet echt te maken. Het grote financiële vraagstuk zal opgelost moeten worden. Daar kunnen trainer en spelers echter niets aan veranderen. Wellicht wordt dit de grootste uitdaging voor de komende maanden: in orde zijn om de licentie binnen te halen.

De kijk van Geert De Vlieger:
"Er was al voor het seizoen veel te doen rond Beerschot en de turbulentie blijft duren, onder meer door de financiële problemen. Toch vind ik het sterk dat ze op de negende plaats staan, ondanks alle strubbelingen. Ik denk dat Beerschot veilig in eerste klasse blijft."

Onze prognose was: 11e
Onze prognose is nu: 10e

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties