De Witte: "Maximum 14 clubs in eerste klasse"

Melissa Maes
| 273 reacties
De Witte: "Maximum 14 clubs in eerste klasse"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ivan De Witte moest afgelopen drie jaar goed op zijn woorden letten als Pro League-voorzitter. Maar binnenkort komt er een onafhankelijke opvolger en kan hij nu vrijuit en zonder taboes spreken.

“Zestien clubs in eerste klasse en achttien in tweede is waanzin. De vraag is: biedt België met tien miljoen inwoners, drie gewesten en drie gemeenschappen voldoende economische ruimte om levensvatbaar te zijn voor zoveel clubs?”, laat Ivan De Witte weten aan HLN.

“Als de bond het hoogste orgaan wil zijn boven het gewoel van de Liga, dan moet hij nu kleur bekennen zodat we over twee jaar een echte zuivering hebben.” De voorzitter heeft hetzelfde aantal clubs in eerste klasse voor ogen als Anderlecht-preses Roger Vanden Stock altijd voorzag: veertien.

“We moeten ophouden met te doen leven wat onleefbaar is”

“En maximum tien clubs in tweede klasse. Daaronder trek je de streep van professioneel voetbal. Op die manier kunnen we ook de financiële hulplijn naar tweede optrekken. Want of we vandaag één, twee of vier miljoen aan de tweedeklassers geven, voor velen is dat slechts een druppel op een hete plaat.”

De Witte vreesde voor het seizoen dat de rit in eerste klasse niet met zestien zou eindigen. “En ik ben nog altijd bezorgd. Maar ik vermoed dat er voldoende creativiteit en naai- en breiwerk zal gebeuren om een ramp te vermijden.”

Beerschot en Lierse zitten financieel in moeilijke papieren. “Beide clubs hebben me verzekerd dat hun problemen niet competitiestorend zouden zijn. Ik geloof hen, maar het risico blijft niettemin bestaan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties