Analyse Bergen: De grootste verrassing

Fabian Morren
| 9 reacties
Bergen: De grootste verrassing
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Onze redactie analyseert tussen 28 december en 4 januari iedere dag twee clubs. We beginnen bij onze nummer zestien en eindigen bij de club waarvan wij denken dat als eerste eindigt. Geert De Vlieger is hierbij onze vaste analist.

Verwachtingen:
Opgegaan als winnaar van de play-offs in tweede klasse voorspelden we ze een heel moeilijk seizoen. En we zijn dan ook niet te hovaardig om toe te geven dat we er begin dit seizoen compleet naast zaten. Met maar liefst 27 punten na negentien wedstrijden zijn de Henegouwers reeds aan de winterstop zeker van een verlengd verblijf in eerste klasse.

Hoe het ging:
Wie had gedacht dat de - niet eens zwaar versterkte - kern van de Draken de vaste waarden in eerste klasse zou doen beven? Dé transfer van het jaar - die ook de nodige voeten in de aarde had - is zonder meer die van Jérémy Perbet die overgenomen werd van Lokeren. De Fransman kroonde zich voor de winter tot 'Koning van de zestien'. Perbut dook overal op waar hij de bal tegen de netten kon duwen en zag zijn totaal zo aandikken tot zestien.

Het meest opvallende is echter dat Bergen het voor de rest - buiten ook Pieterjan Monteyne - allemaal doet met jongens die vorig seizoen het mooie weer met hen maakten in tweede klasse. We zagen het niet meer sinds Zulte Waregem promoveerd... Spelers als Zola en Lepicier zijn echter een verrijking voor onze Jupiler League. Het mooie is ook dat Dennis Van Wijk zijn jongens de nodige vrijheid geeft en zich nooit ingraaft voor het eigen doel. Zelfs op Anderlecht ging hij vrank en vrij zijn kans.

Conclusie: 
Manager Dimitry M'Buyu heeft ondertussen al aangegeven dat er tijdens de wintermercato nog ruimte is om nieuwe spelers aan te trekken. Al zal dat waarschijnlijk wel beperkt blijven, want Bergen heeft geleerd uit het verleden. Ze zullen een mooi spaarpotje opbouwen om volgend seizoen de ploeg gevoelig te versterken. Dit seizoen is de kern normaal voldoende gewapend om niet meer in de gevarenzone te komen en misschien zelfs een gooi te doen naar play-off I.

De kijk van Geert De Vlieger:
"Bergen is misschien wel de grootste verrassing van dit seizoen. Ik denk dat er weinigen zullen gedacht hebben dat Bergen zo vlot in de top tien ging zitten. Ze hebben natuurlijk ook Perbet dat makkelijk het doel vindt. Als je kan scoren, win je wedstrijden."

Onze prognose was: 16e
Onze prognose is nu: 8e

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties