Van Holsbeeck: "Suarez behouden wordt nu prioriteit"

Van Holsbeeck: "Suarez behouden wordt nu prioriteit"
Foto: © SC

Herman Van Holsbeeck stond als een fiere huisvader te glunderen na de verkiezing van Matias Suarez tot Gouden Schoen 2011. Het was immers hij die Suarez naar Anderlecht haalde.

Johan Walckiers in Oostende

Van Holsbeeck betaalde indertijd 2,5 miljoen euro voor de nog piepjonge Suarez. Een risico dat ondertussen zijn vruchten afwerpt. "Ik ben hem gaan bekijken toen hij bij Cordoba speelde", aldus Van Holsbeeck. "Ik heb toen naar de directie gebeld om te zeggen dat hij het tweede grootste talent was dat ik ooit zag na Sergio Aguëro. We moeten toegeven dat zijn aanpassingsperiode langer duurde dan verwacht, maar dat rendeert nu."

De Argentijn behouden wordt nu de eerste prioriteit. "We gaan er alles aan doen om Suarez tijdens de winter te behouden. We willen kampioen spelen en daar kan Mati een grote rol in spelen. Hij zit stilaan op volle sterkte. Je ziet: als hij vertrouwen krijgt en mag blijven staan, is hij een ongelooflijke meerwaarde."

Het probleem nu wordt alle aandacht kanaliseren. "De sociale cel zal nog strenger met hem zijn en nog meer rond hem hangen om al die aandacht in goede banen te leiden. Hij moet alleen op voetbal kunnen focussen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties