Dury: "Zulte Waregem is geen stap terug"

Fabian Morren
| 25 reacties
Dury: "Zulte Waregem is geen stap terug"
Foto: © SC

Zondag begint voor Francky Dury zijn tweede ambtstermijn bij Zulte Waregem echt. Dan neemt de fusieploeg het op tegen landskampioen Racing Genk.

Dury probeerde het bij AA Gent, maar moest daar al na een seizoen opstappen. "Ik ben een wat oudere stier. Je hebt veel jongere stiertjes die grote doelstellingen hebben. Ik heb het altijd stap voor stap gedaan. Ik vind dit geen stap terug. Het is eerste klasse, er is hier een mooi project", zegt hij in de Het Nieuwsblad.

Afgelopen zomer koos Dury voor een job bij de voetbalbond. Lang bleef hij echter niet. "Eerlijk waar. In de vijf maanden dat ik voor de bond werkte, kreeg ik meerdere aanbiedingen van makelaars om weer als trainer te gaan werken. Ik heb die allemaal meteen afgewimpeld", vertelt de West-Vlaamse coach.

"Maar toen kwam Zulte Waregem... En dan sprak het hart. Iedereen wist dat ik het veld wat miste. Zeker op de momenten dat ik niet met de beloften aan het werk was. Maar het was geen obsessie. Ik had veel voldoening van mijn project. Ik had dit niet gedaan voor om het even welke club.'

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties