"Het is mijn schuld dat we Sonck veel te veel betalen"

Fabian Morren
| 26 reacties
"Het is mijn schuld dat we Sonck veel te veel betalen"
Foto: © SC

Vier jaar geleden belandde Maged Samy bij Lierse. De Egyptenaar redde de club van de ondergang. Intussen is er veel veranderd. "Ik heb fouten gemaakt."

"Pas het voorbije jaar zijn mijn ogen echt opengegaan", zo zegt Samy in GvA. "Ik heb gezien wat ik verkeerd deed, wie ik te gemakkelijk vertrouwde, waarin ik te naïef ben geweest. Toegegeven, ik was te braaf. Wel, nu niet meer! Als er iemand is die in 2011 is veranderd, dan ik. Mijn grootste ontgoocheling is dat je hier, in de Westerse wereld, niet wordt beloond voor openheid en eerlijkheid."

Samy betaalde hoge spelerslonen, maar het rendement bleef uit. "Ik heb daar gefaald, ja. Ik ben een man, en een echte man kan zijn fouten toegeven. Mijn probleem was dat ik een manager van een bedrijf maar geen voetbalmanager was toen ik naar Lierse kwam. Ik heb me op de voetbalwereld en alles wat er rond draait, miskeken. Maar goed, bij Wadi Degla weten ze ook welke vergissingen ik heb gemaakt. Het zal me in de toekomst niet meer overkomen."

"Als wij iemand als Wesley Sonck veel te veel betalen naar de normen van een club als Lierse, dan is dat mijn schuld", vervolgt de Egyptenaar. "Ik heb Sonck naar Lierse gehaald, ik ben daar verantwoordelijk voor. Goeie transfers doen in het voetbal is zowat het moeilijkste wat er bestaat. Als vier van de tien nieuwkomers het heel goed doen, mag je van een succes spreken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties