Interview "Antwerpen is precies little Israël"

Fabian Morren
| 32 reacties
"Antwerpen is precies little Israël"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Door het wegvallen van Ibrahim Sidibé krijgt Roy Dayan nu zijn kans in de aanval van Beerschot. Hij kan zich morgen al bewijzen in de beker tegen KV Kortrijk.

Manuel Gonzalez in Antwerpen

Beerschot moet een 2-0-achterstand ophalen tegen de Kortrijkzanen. Dayan kijkt er alvast naar uit. Al lijkt hij nog niet echt op de hoogte van de beker in ons land. "In België zijn veel meer fans in het stadion. In Israël zitten enkel bij de top drie meer dan 8.000 supporters in de tribune", zegt Dayan. In de competitie heeft hij uiteraard gelijk, maar in de beker worden morgen amper 2.500 fans verwacht op het Kiel.

Na de 6-1-nederlaag bij Standard moet Beerschot proberen om revanche te nemen. "Er is geen twijfel bij ons. Het vertrouwen is uiteraard niet helemaal top. Maar morgen is er een nieuwe wedstrijd en hebben we weer negentig minuten. We moeten ons focussen op onszelf. De steun van de fans wordt belangrijk. We kunnen het, dat weet ik zeker."

"Ik show liever mijn kwaliteiten, dan erover te spreken"
Roy Dayan

Sidibé is er niet meer bij. Een ideale gelegenheid voor Dayan om zich te tonen. "Ik zie de afwezigheid van Sidibé niet als een kans voor mij. Een speler moet enkel kijken naar zijn eigen prestaties en doelen. Voor mij is dat scoren en het team beter te laten spelen. Sidibé en ik zijn niet te vergelijken, we zijn niet dezelfde types. Hij deed ook veel verdedigend werk en dat heb ik nu van hem overgenomen."

"Ik kijk met een slecht gevoel terug op de eerste zes maanden", geeft Dayan aan. "Nu komen echter de zes goede maanden. Van Puyvelde zag me aan het werk in Israël. Antwerpen was de beste keuze, omdat er een grote Joodse gemeenschap is. Antwerpen is little Israël. Ik word thuis uitgenodigd door veel Joden. Ik heb hier alles wat ik nodig heb. Mijn vrouw kan hier gewoon Hebreeuws spreken. We wonen in een Joodse buurt en dat is perfect, zeker met een baby die vijf maanden oud is." 

De Israëlische aanvaller krijgt nu ook zijn kans. "Ik ben kopbalsterk en heb een goed schot", somt hij zijn kwaliteiten op. "Maar eigenlijk wil ik daar niet over spreken, maar het gewoon tonen op het veld. De kansen die ik miste op Standard heb ik herbekeken, zodat ik eruit kan leren. Dit is een familieclub en de mensen steunen me, zelfs als ik niet speel. Nu moet ik hen terugbetalen op het veld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties