Interview Thans: "Waarom succes van '86 geen tweede en derde keer?"

Thans: "Waarom succes van '86 geen tweede en derde keer?"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Benoît Thans is de nieuwe technisch directeur van de Belgische voetbalbond. De ex-voetballer moet nauw gaan samenwerken met Georges Leekens om de werking van de nationale ploegen van hoog tot laag te perfectioneren.

Johan Walckiers in Brussel

Thans maakte een ontspannen indruk. De voormalige voetballer van onder meer Standard, Westerlo en La Louvière was in augustus ook al één van de twee kandidaten om technisch directeur te worden, maar moest toen Francky Dury laten voorgaan. "Ik heb met Francky gepraat en we zaten op dezelfde lijn qua denkwijze", aldus Thans. "Mijn taak bestaat er vooral uit om over voetbal te praten, met iedereen. Van alles op de hoogte te zijn. Ook met Georges Leekens zit ik op één lijn."

Maar vooral benadrukt de Luikenaar dat er meer samenwerking tussen de twee vleugels moet komen. "We moeten streven naar uniformiteit tussen de Waalse en Vlaamse vleugel. Er zijn veel competente mensen in België die het voetbal kunnen helpen. Die moeten we vinden, want dit is nog altijd sport nummer 1 in dit land. We mogen niet naar Vlaams of Waals kijken, maar naar kwaliteit."

"Voor mij was het niet moeilijk om ja te zeggen tegen deze opgave. Ik hoop dat we België naar de hoogste regionen kunnen duwen. Kijk, ik heb het succes van 1986 meegemaakt. Waarom zou België dat geen tweede en derde keer kunnen beleven?"

Thans is voorlopig nog TV-analist. "De Bond heeft mij de kans gegeven mijn contracten uit te mogen doen. Daarna? Dat weet ik nog niet. Dat zullen we dan wel zien." Met het nieuwe team is er een professionele omkadering gekomen bij de Bond. "In het verleden hebben we te veel gereageerd, nu moeten we pro-actief werken", zei CEO Steven Martens daar nog over. We moeten de clubs helpen bij jeugdopleiding, budgettering,... Daarvoor hebben we nu een grote stap gezet."

Ook bondscoach Georges Leekens was opgezet met de aanstelling van Thans. "Ik ken hem al lang", lachte Leekens. "Hij heeft de kwaliteiten om deze functie in te vullen, dat weet ik zeker. Ik ga hem ook helpen waar ik kan. Door deze aanstellingen hebben we weer een serieuze stap vooruit gezet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties