Interview Jacobs: "Cijfers Kortrijk liegen niet"

Jacobs: "Cijfers Kortrijk liegen niet"
Foto: © SC

Anderlecht speelt vanavond om 18u reeds tegen Kortrijk. De West-Vlamingen staan enigzins onverwacht op de vierde plaats. "Ja, dat verrast me wel", aldus Ariël Jacobs. "Men vergeet Kortrijk te veel."

Johan Walckiers in Anderlecht

Anderlecht gaat echter met het volle vertrouwen naar het Guldensporenstadion na de winst tegen Club Brugge. "Iedereen vraagt zich wel af hoe het met de vorm staat in de eerste wedstrijd na de winterstop. In dat opzicht zijn we gerustgesteld", zei Jacobs daarover. "In de debriefing heb ik daar echter niet de nadruk op gelegd. Wel op het feit dat er nog dingen voor verbetering vatbaar zijn."

Opladen
Het blijft een feit dat Anderlecht punten pakt tegen de grote ploegen, maar er verliest tegen de 'kleintjes'. "Daar is niet over gepraat, want ik heb geen ruimte gegeven voor discussie. Het is wel een feit dat we tegen de twee promovendussen 3 op 12 pakken terwijl we tegen de grote ploegen 13 op 15 nemen. Iedereen is klaar voor een wedstrijd tegen Club Brugge, maar blijkbaar kunnen de spelers zich niet voor elke match evenveel opladen."

In dat opzicht mag Kortrijk niet onderschat worden, want de ploeg staat niet voor niets op de vierde plaats. "En dat verrast me wel een beetje. Kortrijk heeft veel spelers moeten verkopen en beheerde zijn budget fantastisch, maar dan verwacht je wel dat die club op een bepaald moment in de problemen komt. Dat gebeurt echter niet. De cijfers liegen er niet om. Sommige mensen vergeten Kortrijk soms als het gaat om PO I, maar ze staan wel voor Genk en Standard."

Geen polemiek meer over uitgeleende spelers
Paars-wit leent twee spelers uit aan Kortrijk: Veselinovic mag niet spelen, Chavarria wel. "Ik heb daar al met Filip De Wilde over gepraat", aldus Jacobs. "Hij zegt altijd: in Portugal zouden de kleinere clubs niet bestaan zonder hulp van de groten, maar de Bond daar heeft beslist dat er geen uitgeleende spelers mogen spelen tegen de club van herkomst. Als België professioneel wil worden, moet het ook maar zo'n regel bedenken. Dan is er geen ruimte meer voor polemiek."

Cheikhou Kouyate vroeg gisteren om extra concurrentie in de verdediging. "Ik kan hem wel begrijpen. Er zijn spelers die concurrentie nodig hebben om niet op hun lauweren te gaan rusten na een periode van sterke prestaties. En dan zijn er die dichtklappen bij concurrentie. Of ik een verdediger nodig heb? Bij Anderlecht doet de coach de transfers niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties