Morrenne weerlegt: “Ik ben op straat gezet”

Thomas De Block
| 30 reacties
Morrenne weerlegt: “Ik ben op straat gezet”
Foto: © SC

Benoît Morrenne ontkent dat hij op eigen initiatief is opgestapt als voorzitter van Sint-Truiden. Nochtans maakte STVV deze voormiddag bekend dat Morrenne uit eigen beweging zijn functie als voorzitter had neergelegd.

Morrenne geeft een hele andere versie van de feiten. “Ik heb het bezoek gekregen van een deurwaarder die mijn ontslag meedeelde. Ik leg mij daar niet bij neer en trek naar de club om de zaak uit te klaren”, klinkt hij strijdvaardig tegenover VRT.

Nauwelijks een uur eerder verklaarde sportief directeur Guy Mangelschots aan onze redactie dat Morrenne onverwacht ontslag had genomen. “Het was zeker niet op aandringen van de club, het is Morrenne zijn eigen keuze om op te stappen, maar we moeten het wel aanvaarden”, klonk het toen.

Morrenne vermoedt dat zakenman Bart Lammens achter zijn ontslag zit. "Lammens, één van de nieuwe sterke mensen achter Sint-Truiden, heeft geen vertrouwen in mij als voorzitter. Hij wordt de nieuwe geldschieter en het kapitalisme regeert momenteel blijkbaar op Stayen", zegt hij aan Het Nieuwsblad.

"Diegene met de dikste portefeuille heeft het hier voor het zeggen. Ik was van plan om zelf een stap opzij te zetten wanneer de club omgevormd zou worden naar een nv. Daar waren we al een tijd mee bezig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties