Interview De 150ste van Matthys: "Heel fier op mijn carrière"

De 150ste van Matthys: "Heel fier op mijn carrière"
Foto: © SC

Tim Matthys speelde donderdag tegen Standard zijn 150ste match in de Belgische eerste klasse. Wetende dat hij ook enkele jaren in tweede en in Griekenland doorbracht, een mooie prestatie voor de 28-jarige assistenkoning.

Door Johan Walckiers

Tim, 150 matchen in eerste klasse. Doet jou dat iets?
Tuurlijk doet me dat iets. Ik denk toch dat ik tot nu toe een carrière heb neergezet waar ik fier op mag zijn en die 150 wedstrijden bevestigt dat alleen maar.

Wat was nu de mooiste periode voor jou?
Zonder twijfel die vier jaar Zulte Waregem. Wat kan je nog meer wensen: bekerwinst, Europees voetbal, successen in de competitie en een transfer naar Griekenland.

Wat liep er juist mis bij Panthrakikos?
Om kort te zijn: er werd geen akkoord bereikt met Zulte Waregem. En aangezien er net een nieuwe trainer was na het vertrek van Emilio Ferrera besliste die om een goedkope speler aan te trekken waar ze geen hoge transferprijs voor moesten betalen.

Welk moment zal je nu altijd onthouden?
Die goal in de bekerfinale natuurlijk. Maar ook de eerste keer dat ik een titularisplaats kreeg bij Gent. We wonnen met 3-0 tegen Brussels en ik scoorde alledrie de doelpunten.

De periode toen je nog een echte spits was.
Ja, ik had in vierde klasse bij Zottegem altijd als spits gespeeld. Toen ik bij Gent aankwam, speelde ik ook als tweede aanvaller. Pas bij Zulte Waregem zijn ze begonnen om me om te scholen tot flankaanvaller.

Je bent er 28, wat wil je nog bereiken?
Zoals je zegt, is het nu misschien mijn laatste kans om nog een slag te slaan. Maar momenteel concentreer ik me enkel op Bergen. Maar ik heb al heel mooie momenten beleefd. Wie me acht jaar geleden dit verteld had, zou ik gek verklaard hebben.

Nog één vraaje: vorig seizoen na de promotiematch tegen Waasland-Beveren vertelde je me dat als er niet naar eerste gegaan was, je vertrokken zou zijn. Meende je dat toen?
Tuurlijk wel. Na Lierse heb ik gezegd dat ik één jaar wou investeren om weer op het hoogste niveau te geraken. Indien dat niet gelukt was, had ik wel een andere richting gekozen. Maar ik ben blij dat het met Bergen zo gelopen is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties